Ο Μέσι τήρησε την υπόσχεσή του στην πιο όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία (pics)

Ο Μέσι τήρησε την υπόσχεσή του στην πιο όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία (pics)

Μετά το σοκ της πρεμιέρας ο Λιονέλ Μέσι βγήκε μπροστά. Δεν κρύφτηκε και έστειλε το μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει. Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη άργησε, αλλά έκανε την εμφάνισή της.

«Ζητώ από τους οπαδούς να μας εμπιστευτούν. Δεν θα τους απογοητεύσουμε», είχε δηλώσει ο Λιονέλ Μέσι μετά το κάζο της πρεμιέρας από τη Σαουδική Αραβία. Και πράγματι. Ο Pulga αποδείχθηκε… κύριος στην υπόσχεση που έδωσε εκείνο το «άχρωμο» μεσημέρι της 22ης Νοεμβρίου. Η δικαίωση δεν άργησε να έρθει για τον 35χρονο σούπερ σταρ, που πάντα πίστευε στο καλοκουρδισμένο σύνολο του Λιονέλ Σκαλόνι. Σε ένα σύνολο που ήταν αποφασισμένο να ζήσει και να… πεθάνει για τον ηγέτη του. Για τον άνθρωπο που έκανε πραγματικότητα το στοιχειωμένο όνειρο 36 χρόνων.

Θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή ο Λιονέλ Μέσι το Μουντιάλ του Κατάρ. Εστω και αργά, η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε για τον GOAT του αθλήματος. Άλλωστε, μόνο στο… νερό δεν περπάτησε στην αραβική χώρα ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν. Με δύο γκολ σε κανονική διάρκεια -παράταση και μια εύστοχη εκτέλεση στη ρωσική ρουλέτα, οδήγησε την Αργεντινή στη Γη της Επαγγελίας. Στο απωθημένο που βάσταγε γερά από το 1986.

Με την παρουσία του στο Κατάρ, ο Μέσι διέλυσε και όποιες αμφιβολίες υπήρχαν. Πολλοί είναι αυτοί πλέον που τον τοποθετούν στη συζήτηση πάνω από τον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα. Άλλωστε, οι εξωγήινες εμφανίσεις του ήταν αυτές που χάρισαν στην Αργεντινή το τρίτο Μουντιάλ στην ένδοξη ιστορία της. Με τη μία τρομακτική παράσταση να διαδέχεται την άλλη, ο Λίο φρόντιζε να στέλνει συνεχώς το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Το βαρύτιμο τρόπαιο θα γινόταν δικό του. Και έγινε. Μπορεί να καρδιοχτύπησε, να έπαιξε κορώνα-γράμματα με την… αυτοκτονία, αλλά στο τέλος η δουλειά έγινε. Η ιστορία δεν ξεγράφει, με τον Pulga να καταπίνει… σπαθιά για να καταλήξει η κούπα στο Μπουένος Άιρες. Κάθε αναμέτρηση και ένα ξεχωριστό ρεκόρ για τον Μεσσία που έκανε τα πάντα στο Κατάρ.

Επτά γκολ και τρεις ασίστ συνέθεσαν το μυθικό σκηνικό για τον Μέσι στη διοργάνωση, με τον φοβερό Κιλιάν Εμπαπέ να του «κλέβει» στη… στροφή τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Φυσικά, το βραβείο του MVP του Μουντιάλ κατέληξε στα χέρια του Pulga, που έκανε το repeat μετά το 2014. Μάλιστα, έγινε ο γηραιότερος παίκτης που φτάνει στη συγκεκριμένη διάκριση, ενώ άφησε πίσω του και τον Λόταρ Ματέους στην κατηγορία των συμμετοχών.

Παράλληλα, ο τύπος με το «10» στην πλάτη έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που έχει σκοράρει στους «16», στους «8», στους «4», καθώς και στον τελικό ενός Μουντιάλ, ενώ ξεπέρασε σε συνεισφορά γκολ-ασίστ και τον θρυλικό Πελέ. Αλλη μια κορυφή που φέρει το όνομα του Λιονέλ Μέσι.

«Είναι απλά απίστευτο. Ήξερα πως ο Θεός θα μου έδινε το τρόπαιο, ήμουν σίγουρος. Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση για όλους μας. Το ονειρευόμουν εδώ και πάρα πολύ καιρό, ήθελα να κλείσω την καριέρα μου με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερα από αυτό. Όχι, δεν πρόκειται να αποσυρθώ από την Εθνική ομάδα. Θέλω να συνεχίσω να παίζω ως παγκόσμιος πρωταθλητής με τη φανέλα της Αργεντινής», δήλωσε ο Pulga που δε δείχνει διατεθειμένος για απόσυρση από τους «Γκαούτσος». Ο Μέσι απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του και την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη που άργησε, αλλά τελικά έκανε την εμφάνισή της.

«Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών», τόνισε ο Σεσκ Φάμπρεγκας, που υποκλίθηκε στο μεγαλείο του 35χρονου σούπερ σταρ. Ο Pulga πήρε στις πλάτες του ένα ολόκληρο έθνος και το έφερε ξανά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας σκηνής.

Μάλιστα, ο 35χρονος σούπερ σταρ ανάγκασε τον Ρονάλντο (φαινόμενο) να του υποκλιθεί για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ακόμα και οι Βραζιλιάνοι που δεν τρέφουν και ιδιαίτερη συμπάθεια για την Αργεντινή, βγάζουν το καπέλο στον Μέσι για τον θρίαμβο στα γήπεδα της αραβικής χώρας. «Το ποδόσφαιρο που παίζει ο Μέσι ξεπερνά τις μεγάλες αντιπαλότητες, ακόμα και αυτές που είναι τόσο ιστορικές όσο αυτή της Βραζιλίας με την Αργεντινή. Είδα πολλούς Βραζιλιάνους, αλλά και κόσμο από όλο τον πλανήτη, να υποστηρίζει τον Μέσι στον τελικό. Τα συγχαρητήριά μου στην ιδιοφυΐα που εκτός από αυτό το Μουντιάλ, είναι αρχηγός σε μια ολόκληρη εποχή. Φαντάζομαι πως ο φίλος μου ο Ντιέγκο κάνει πάρτι εκεί που βρίσκεται. Εδώ, είμαστε εκατομμύρια και από κάθε εθνικότητα αυτοί που σε χειροκροτούμε με την καρδιά μας. Συγχαρητήρια Μέσι», τόνισε ο άλλοτε θρύλος της «Σελεσάο».

Και φυσικά, μην ξεχνάμε πως έφτασε μέχρι την τελευταία πίστα ο Μέσι. Πολλά τα εμπόδια που χρειάστηκε να αφήσει πίσω του, στον δρόμο προς την ποδοσφαιρική αθανασία. «Στα αποδυτήρια σκέφτηκα ότι η εθνική ομάδα δεν είναι για μένα. Αυτό αισθάνομαι τώρα. Με στενοχωρεί που μου συνέβη ξανά καθώς και το γεγονός ότι αστόχησα σε εκτέλεση πέναλτι. Δεν μπορώ άλλο μετά από 4 τελικούς. Πιστεύω ότι έχω πάρει την απόφασή μου. Παίρνω την απόφαση για μένα και για πολύ κόσμο που το επιθυμεί αυτό. Πάλεψα τόσο σκληρά αλλά φεύγω χωρίς να τα έχω καταφέρει», είχε δηλώσει ο Pulga το 2016 και μετά τον back to back χαμένο τελικό του Κόπα Αμέρικα από τη Χιλή. Πληγωμένος από τις συνεχόμενες αποτυχίες σε εθνικό επίπεδο, ο Αργεντινός σούπερ σταρ ήθελε να τα παρατήσει. Κάτι όμως τον… έτρωγε μέσα του και δεν το έβαλε κάτω. Επέστρεψε δριμύτερος για να προσθέσει άλλη μια σελίδα στο πιο όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι.

Στο last dance σε Μουντιάλ (;), ο Λιονέλ Μέσι τους… χόρεψε κανονικά και με τον νόμο. Ακουσε πολλά τα τελευταία χρόνια, έφτασε αρκετές φορές στην πόρτα της εξόδου, αλλά τελικά, έκανε πραγματικότητα του μεγάλο του όνειρο. Το Εβερεστ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ανήκει στην Αργεντινή και τον Pulga. Στον άνθρωπο που βάλθηκε να… τερματίσει το άθλημα. Και το κατάφερε στο Κατάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ