«MVP, αλλά όχι πρωταθλητής»: Η φράση που «χάραξε» στο μυαλό του ο Μέσι (pics)

«MVP, αλλά όχι πρωταθλητής»: Η φράση που «χάραξε» στο μυαλό του ο Μέσι (pics)

Μια φράση την οποία επανέλαβε πολλές φορές μετά τον χαμένο τελικό του 2014. Μια φράση η οποία οδήγησε τον Λιονέλ Μέσι στο να τερματίσει ολοκληρωτικά το ποδόσφαιρο.

Πρωταθλήτρια κόσμου είναι από το βράδυ της Κυριακής η Αργεντινή, για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Παρότι χρειάστηκε να πονέσει όσο κανένας άλλος, ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε επιτέλους να κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο που «κυκλοφορεί» στο ποδόσφαιρο, φτάνοντας με την πατρίδα του στη Γη της Επαγγελίας.

Διαβάστε επίσης: Καλωσόρισαν τον «Βασιλιά»: Η φοβερή υποδοχή του Μέσι στο Ροσάριο (vids)

Έναν τίτλο τον οποίο ο Μέσι τον ήθελε όσο κανείς άλλος, κάτι το οποίο γνώριζαν άπαντες στο στρατόπεδο της «Αλμπισελέστε». Ο Μέσι ήταν ο μοναδικός βασικός από τον τελικό του 2014, όταν η Αργεντινή ηττήθηκε από τη Γερμανία, εξαιτίας του Μάριο Γκέτσε που σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης.

Παρότι ο Μέσι δεν κατάφερε τότε να κατακτήσει το Μουντιάλ, η FIFA του έδωσε το βραβείο του πολυτιμότερου της διοργάνωσης, καθώς ο pulga είχε ολοκληρώσει ένα εντυπωσιακό τουρνουά σε προσωπικό επίπεδο.

Το βραβείο ωστόσο δεν… έκατσε καλά στον Μέσι. Για την ακρίβεια, ο Αργεντινός δεν μπορούσε να δεχτεί ότι δεν κατέκτησε εκείνο το Μουντιάλ, με τον… μύθο να «λέει», ότι τα έβαλε με τον εαυτό του εκείνο το βράδυ.

Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, την ώρα της απονομής του βραβείου, ο Μέσι ψιθύριζε στον εαυτό του μια συγκεκριμένη φράση. «MVP, αλλά όχι πρωταθλητής. MVP, αλλά όχι πρωταθλητής. MVP, αλλά όχι πρωταθλητής.».

Η συγκεκριμένη φράση «έμεινε» για πάντα στο μυαλό του Λιονέλ Μέσι. Οκτώ χρόνια αργότερα, ο pulga αναδείχθηκε και πάλι MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτή τη φορά ωστόσο, ο pulga σήκωσε και την κούπα στον ουρανό, μετά την παραλαβή του ατομικού του βραβείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ