
Το παιχνίδι διεκόπη στο ημίχρονο λόγω κακοκαιρίας - «Αναζητήστε ασφαλές καταφύγιο» το μήνυμα των διοργανωτών στους θεατές
Μόνο το πρώτο ημίχρονο πρόλαβε να παιχτεί στο ματς της Γαλλίας με το Ιράκ, για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Η δυνατή βροχή που άρχισε να πέφτει μετά το 30’ και οι κεραυνοί που ακούστηκαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του παιχνιδιού στο ημίχρονο.
Διαβάστε επίσης: Άπιαστο σουτ του Εμπαπέ και 1-0 η Γαλλία (vid)
Η FIFA ενεργοποίησε τον σχετικό κανονισμό, που θέλει το ματς να διακόπτεται για 30 λεπτά και πλέον απομένει να φανεί πότε θα συνεχιστεί ο αγώνας, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί για αρκετές ώρες στη Φιλαδέλφεια.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι διεκόπη με το σκορ στο1-0 υπέρ της Γαλλίας, μετά από γκολ του Εμπαπέ στο 14’.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας, που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, η παρουσία κεραυνών σε ακτίνα περίπου 13χιλιομέτρων από το γήπεδο, που πραγματοποιείται το παιχνίδι, επιβάλλει την άμεση αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας για τουλάχιστον 30 λεπτά, πριν εξεταστεί η πιθανότητα επανέναρξης του αγώνα. Μάλιστα, σε περίπτωση που καταγραφεί νέος κεραυνός στην περιοχή, η διαδικασία ξεκινά εκ νέου από την αρχή.



















