
Η αντιπρόεδρος της Αργεντινής με post της στα social media αποκάλεσε τους Άγγλους εισβολείς, συνδέοντας το ποδόσφαιρο με όσα συνέβησαν στα Φώκλαντ το 1982.
Η Αργεντινή μετράει αντίστροφα για την αποψινή μονομαχία με την Αγγλία (15/7, 22:00) με φόντο τον τελικό του Μουντιάλ σε ένα παιχνίδι που εκτός από το αγωνιστικό διακύβευμα έχει και ιστορικό υπόβαθρο.
Και αυτό λόγω της διαμάχης που είχε γεννηθεί το 1982 για τα νησιά Φωκλαντ σε μία ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Αγγλίας και Αργεντινής που κράτησε 74 ημέρες.
Διαβάστε επίσης: «Ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για τον Τζόουνς Γκαρσία»
Η αντιπρόεδρος της Αργεντινής, Βικτόρια Βιγιαρουέλ λίγες ώρες πριν από τη σέντρα στην Ατλάντα, ανέβασε την… ένταση ενόψει του παιχνιδιού χαρακτηρίζοντας τους Άγγλους ως εισβολείς.
Αναλυτικά το σχόλιο της Αντιπροέδρου της Αργεντινής:
«Αύριο παίζουμε εναντίον των σφετεριστών πειρατών που σφετερίζονται την κυριαρχία τους. Αυτός δεν είναι απλώς ένας ακόμη αγώνας. Δεν θα είμαι πολιτικά ορθή ή ψυχρή Εναντίον των Άγγλων, είναι πάντα κάτι περισσότερο.
Είναι οι Μαλβίνες, είναι ο Ντιέγκο, είναι ο τελευταίος χορός του Λέο, είναι να βάλουμε φρένο στους εισβολείς. Εμπρός Αργεντινή! Γιατί μέχρι την τελευταία μας ανάσα, θα διεκδικούμε αυτό που μας ανήκει!», έγραψε χαρακτηριστικά.
Mañana jugamos contra los piratas usurpadores.
No es un partido más.
No voy a ser políticamente correcta ni pecho frío, contra los ingleses siempre es algo más. Es Malvinas, es el Diego, es la última de Leo y es pararle el carro a los invasores.
¡Aguante Argentina! Porque…— Victoria Villarruel (@VickyVillarruel) July 15, 2026



















