Διέλυσε ξανά την Κροατία η Γαλλία, «διπλό» της Πορτογαλίας στην Σουηδία (vids)

Διέλυσε ξανά την Κροατία η Γαλλία, «διπλό» της Πορτογαλίας στην Σουηδία (vids)

Το ζευγάρι του τελικού του Μουντιάλ 2018 συναντήθηκε ξανά, με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο. Νίκη της Γαλλίας με 4-2, ενώ η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος... άλωσε την Friends Arena.

Γαλλία και Κροατία διασταύρωσαν ξανά τα ξίφη τους, αυτή τη φορά όμως για το Nations League. Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2018, με τους «Τρικολόρ» να παίρνουν ξανά τη νίκη. Και μάλιστα, με το ίδιο σκορ (4-2)!

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, ωστόσο έκανε την ανατροπή, παίρνοντας το δεύτερο τρίποντο σε ισάριθμα ματς στην διαδικασία. Ο Λόβρεν έδωσε προβάδισμα στους Κροάτες στο 16ο λεπτό, με τον Γκριεζμάν να απαντάει στο 43΄. Ενώ, όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στην ανάπαυλα, ήρθε το αυτογκόλ του Λιβάκοβιτς για να βάλει μπροστά τους Γάλλους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Ντάλιτς μπήκε και πάλι δυνατά, κάνοντας το 2-2 με τον Μπρέκαλο στο 55΄. Ένα φοβερό γκολ από τον Κροάτη άσο, που νίκησε με υπέροχο τρόπο τον Λιορίς. Σε εκείνο το σημείο, η Γαλλία πάτησε… γκάζι, με τους Ουπαμεκανό και Ζιρού να χαρίζουν τη νίκη στην αρμάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Σουηδία-Πορτογαλία 0-2

Ακόμη ένα ρεκόρ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ακόμη μια νίκη (0-2) για την Εθνική Πορτογαλίας. Ο 34χρονος σταρ πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του Σάντος και έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης με περισσότερα από 99 γκολ (σσ. 101) σε διεθνές επίπεδο. Η Πορτογαλία πέρασε εύκολα από την Σουηδία και έκανε το 2/2 στον όμιλο του Nations League. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Ρονάλντο έκανε το 1-0 με τρομερή εκτέλεση φάουλ. Στο 72΄, η πρωταθλήτρια Ευρώπης κλείδωσε το τρίποντο, με τον Κριστιάνο να ευστοχεί από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Κύπρος-Αζερμπαϊτζάν 0-1

Δεν τα κατάφερε η Κύπρος κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν. Η ομάδα του Γιόχαν Βάλεμ ηττήθηκε με 1-0 στο στο ΓΣΠ της Λευκωσίας και έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου, με μηδέν πόντους. Το γκολ για τους Αζέρους, το σημείωσε ο Μεντβέντεφ στο 27ο λεπτό, με την Κύπρο να προσπαθεί στη συνέχεια για την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 37΄ στάθηκε ιδιαίτερα άτυχη, καθώς η προσπάθεια του Χριστοφή σταμάτησε στο δοκάρι.

Λουξεμβούργο-Μαυροβούνιο 0-1

Με νίκη συνέχισε το Μαυροβούνιο, κάνοντας το 2/2 στον όμιλο. Στο 90+2, το Μαυροβούνιο… απέδρασε από το Λουξεμβούργο, με τον Μπετσιράι να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής του 2ου Nations League, έχουν ως εξής:

LEAGUE A

2ος Όμιλος

Βέλγιο-Ισλανδία 5-1

(13΄ Βίτσελ, 17΄,69′ Μπατσουαγί, 50΄ Μέρτενς, 80΄ Ντοκού – 12΄ Φρίντγιονσον)

Δανία-Αγγλία 0-0

3ος Όμιλος
Γαλλία-Κροατία 4-2
(43΄ Γκριεζμάν, 45΄+1 αυτ. Λιβάκοβιτς, 65΄ Ουπαμεκανό – 17΄ Λόβρεν, 55΄ Μπρεκάλο)
Σουηδία-Πορτογαλία 0-2
(45΄,72΄ Ρονάλντο)

LEAGUE C

1ος Όμιλος
Κύπρος-Αζερμπαϊτζάν 0-1
(29΄ Μεντβέντεφ)
Λουξεμβούργο-Μαυροβούνιο 0-0

2ος Όμιλος
Αρμενία-Εσθονία 2-0
(43΄ Καραπετιάν, 65΄ Ανγκούλο)

Γεωργία-Β. Μακεδονία 1-1
(13΄πεν. Οκριασβίλι – 33΄ Ριστόφσκι)

LEAGUE D

2ος όμιλος
Σαν Μαρίνο-Λιχτενστάιν 0-2
(3΄πεν. Χάσλερ, 14΄ Φρικ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ