Η Σερβία διέλυσε τη Ρωσία και έκανε… δώρο στην Ουγγαρία – Πήρε την πρωτιά η Ιταλία

Η Σερβία διέλυσε τη Ρωσία και έκανε… δώρο στην Ουγγαρία – Πήρε την πρωτιά η Ιταλία

Συναρπαστική η τελευταία αγωνιστική, με την Ιταλία (0-2) να καθαρίζει τη Βοσνία, παίρνοντας την πρωτιά και το Βέλγιο να επικρατεί (4-2) της Δανίας στον... τελικό της κορυφής του δεύτερου ομίλου της πρώτης κατηγορίας. Η Σερβία διέσυρε (5-0) τη Ρωσία, με την Ουγγαρία να προβιβάζεται στην πρώτη κατηγορία του θεσμού.

Τα πάντα είχε η τελευταία αγωνιστική του Nations League.

Ιταλία και Βέλγιο νίκησαν Βοσνία και Δανία αντίστοιχα, εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στο Final 4 του Nations League. Γαλλία και Ισπανία είναι οι άλλες δύο ομάδες που συμπληρώνουν το… παζλ.

Αίσθηση προκάλεσε και το αποτέλεσμα στο ματς της Σερβίας με τη Ρωσία, με τους φιλοξενούμενους να διασύρονται και να χάνουν την πρωτιά του ομίλου. Ετσι, η Ουγγαρία που επικράτησε (2-0) και της Τουρκίας ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία του θεσμού.

Βοσνία-Ιταλία 0-2

Η Ιταλία πέρασε (0-2) από το Σαράγεβο, με τη Βοσνία να υποβιβάζεται στην δεύτερη κατηγορία του Nations League.

Στο 22′ η ομάδα του Μαντσίνι άνοιξε το σκορ. Οι Ιταλοί έφυγανστην αντεπίθεση, με τον Ινσίνιε να σηκώνει εξαιρετικά για τον Μπελότι που με προβολή έκανε το 0-1.

Στο 68′ η Σκουάντρα Ατζούρα πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Λοκατέλι να σηκώνει για τον Μπεράρντι που με τρομερό γυριστό στην κίνηση έκανε το 0-2.

ΒΟΣΝΙΑ: Πίριτς, Τσόρλουκα, Χατζικαντούνοβιτς, Σανίτσανιν, Κάντουσιτς (79′ Τοντόροβιτς), Τσίμιροτ, Πιάνιτς (76′ Ντανίλοβιτς), Γκόγιακ, Τάταρ (79′ Ραχμάνοβιτς), Κρούνιτς (71′ Λόντσαρ), Πρέβλιακ (79′ Χάτζιτς)

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Φλορέντσι (45′ Ντι Λορέντζο), Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι, Μπεράρντι (82′ Μπερναντέτσκι), Ινσίνιε, Μπελότι (82′ Λαζάνια)

Βέλγιο-Δανία 4-2

Στο ντέρμπι για την πρώτη θέση, το Βέλγιο καθάρισε τη Δανία εξασφαλίζοντας μια θέση στο Final 4 του Nations League.

Στο 3ο μόλις λεπτό ο Τίλεμανς με φοβερό σουτ από τα 25 μέτρα, άνοιξε το σκορ για το Βέλγιο, ωστόσο στο 18’ οι κόντρες ευνόησαν τον Βιντ που με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-1.

Στο 56ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε πέρασε ωραία στον Λουκάκου, που πλάσαρε για το 2-1.

Και στο 69ο λεπτό ο Αζάρ σέντραρε από δεξιά και ο Λουκάκου έκανε το 3-1 με κεφαλιά.

Στο 88’ η Δανία μείωσε  με  αυτογκόλ του Τσαντλί αλλά με τη σέντρα, ο Ντε Μπρόινε έγραψε το 4-2 με ωραίο πλασέ.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγέρ, Φερτόνχεν (90+2’ Μπογιατά), Ντε Μπρόινε, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ, Τσαντλί, Λουκάκου, Μέρτενς, Τ.Αζάρ (77’ Φοκέ)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κίερ, Μέλε, Κρίστενσεν, Βας, Έρικσεν, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (70’ Γένσεν), Βιντ (88’ Σίστο), Πόουλσεν (77’ Άντερσεν), Μπρέθγουεϊτ

Σερβία-Ρωσία 5-0

Η Σερβία έβαλε στα… δίχτυα τη Ρωσία και κέρδισε την παραμονή της στην τρίτη κατηγορία! Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μέσα από τα χέρια τους τον προβιβασμό στην δεύτερη.

Η Σερβία άνοιξε το σκορ στο 10′ με τον Ράντονιτς να κάνει καταπληκτική ενέργεια και μακρινό σουτ που κόντραρε καταλήγοντας στα δίχτυα του Γκιλιέρμε για το 1-0, ενώ στο 25′ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Γιόβιτς. Με τη συμπλήρωση 40 λεπτών οι Σέρβοι πέτυχαν ακόμα ένα γκολ με τον Ρίστιτς να σουτάρει, τον Γκιλιέρμε ν’ αποκρούει αλλά στην επαναφορά ο Βλάχοβιτς από κοντά έκανε το 3-0. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιόβιτς με ωραία κεφαλιά έκανε το 4-0.

Η Σερβία συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και στο 64΄ πέτυχε και πέμπτο γκολ με τον Μλαντένοβιτς να σκοράρει μετά από ασίστ του Βλάχοβιτς.

ΣΕΡΒΙΑ: Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Σ. Μίτροβιτς, Σπάχιτς, Ράντονιτς (31′ Βλάχοβιτς), Ρίστιτς, Γκούντελι, Μακσίμοβιτς (45′ Γκατσίνοβιτς), Μλαντένοβιτς, Γιόβιτς, Α. Μίτροβιτς

ΡΩΣΙΑ: Γκιλιέρμε (45′ Τζανάεφ), Καραβάεφ, Ντιβέεφ (45′ Εβγκένιεφ), Τζίκια, Ζιρκόφ, Κουζιάεφ, Οζντόεφ, Ερόκιν, Άντον Μίραντσουκ (45′ Ομπλιάκοφ), Αλεκσέι Μίραντσουκ (45′ Μόστοβοϊ), Ζαμπολότνι

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

  • Βοσνία-Ιταλία 0-2
  • Πολωνία-Ολλανδία 1-2
  • Βέλγιο-Δανία 4-2
  • Αγγλία-Ισλανδία 4-0
  • Αυστρία-Νορβηγία 1-1
  • Βόρειος Ιρλανδία-Ρουμανία 1-1
  • Τσεχία-Σλοβακία 2-0
  • Ισραήλ-Σκωτία 1-0
  • Ουγγαρία-Τουρκία 2-0
  • Σερβία-Ρωσία 5-0
  • Ιρλανδία-Βουλγαρία 0-0
  • Ουαλία-Φινλανδία 5-0
  • Κόσοβο-Μολδαβία 1-0

Βαθμολογίες

League A

Group 1

  1. Ιταλία 12
  2. Ολλανδία 11
  3. Πολωνία 7
  4. Βοσνία 2

Group 2

  1. Βέλγιο 15
  2. Δανία 10
  3. Αγγλία 10
  4. Ισλανδία 0

League B

Group 1

  1. Αυστρία 13
  2. Νορβηγία 10
  3. Ρουμανία 5
  4. Βόρειος Ιρλανδία 2

Group 2

  1. Τσεχία 12
  2. Σκωτία 10
  3. Ισραήλ 8
  4. Σλοβακία 4

Group 3

  1. Ουγγαρία 11
  2. Ρωσία 8
  3. Σερβία 6
  4. Τουρκία 6

Group 4

  1. Ουαλία 16
  2. Φινλανδία 12
  3. Ιρλανδία 3
  4. Βουλγαρία 2

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ