Τι έχουν τα έρμα και… αποτυγχάνουν; – Γιατί λυγίζει η «χρυσή γενιά» του Βελγίου… (vids)

Τι έχουν τα έρμα και… αποτυγχάνουν; – Γιατί λυγίζει η «χρυσή γενιά» του Βελγίου… (vids)

Για άλλη μία φορά το Βέλγιο δεν άντεξε τη μεγάλη πίεση, είδε τη Γαλλία να της γυρνάει ένα… σίγουρο παιχνίδι και έτσι η «χρυσή» γενιά της χώρας βλέπει τις ελπίδες της για μία διάκριση να εξανεμίζονται…

Βέλγιο. Μία χώρα, πολλές ποδοσφαιρικές… απογοητεύσεις. Μία τέτοια ήταν και η χθεσινή αναμέτρηση της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στο Τορίνο. Εκεί, όπου οι Βέλγοι εμφάνισαν όπως συνηθίζουν, την κάκιστη νοοτροπία που τους «πετάει» συνεχώς εκτός διοργανώσεων πρόωρα.

Διότι, οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει το Βέλγιο εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Παρότι το Βέλγιο βρέθηκε με 2-0 μπροστά στην ανάπαυλα, η Γαλλία κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή, επικρατώντας εν τέλει με 3-2 και κλειδώνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τον τελικό του Nations League όπου θα βρουν την Ισπανία του Λουίς Ενρίκε.

Μία ακόμη διοργάνωση για τους «κόκκινους διαβόλους» που δεν ολοκληρώνεται ιδανικά. Μία ακόμη φορά που το Βέλγιο αποχαιρετά με «άδεια» χέρια και δεν φτάνει τα… υποτιθέμενα στάνταρ του.

Οι Βέλγοι άφησαν ακόμη μία ευκαιρία να πάει χαμένη. Μπορεί το Nations League να μη θεωρείται «σοβαρή» διοργάνωση από τους περισσότερους, ωστόσο για το Βέλγιο ήταν αναγκαία η κατάκτηση του τίτλου, καθώς το τρόπαιο αυτό θα λειτουργούσε σαν μία… λύτρωση για τον Μαρτίνεθ και τη συγκεκριμένη φουρνιά ποδοσφαιριστών.

Η καλύτερη φουρνιά παικτών που έχει βγάλει ποτέ το Βέλγιο, δεν μπόρεσε να δείξει ξανά πως δεν… μασάει και «έπεσε» όταν η μπάλα άρχισε να… καίει, ξεμένοντας από ιδέες, θάρρος και θράσος. Όπως και σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις, με τελευταία το Euro, όπου η Ιταλία απέκλεισε το Βέλγιο σχετικά εύκολα.

Ντε Μπρόινε, Αζάρ και Λουκάκου έμειναν για ακόμη μία φορά θεατές ενός δράματος και δεν μπόρεσαν ούτε τώρα να δώσουν μία… γλύκα στους φιλάθλους τους. Μία φουρνιά παικτών, που με τις ομάδες τους έχει κατακτήσει τα πάντα… όλα!

Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι σηκώνει κάθε χρόνο έστω και μία κούπα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο επιθετικός της Τσέλσι είναι ένας από τους καλύτερους φορ του πλανήτη, έχοντας οδηγήσει την Ίντερ στην κορυφή της Ιταλίας μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια, ενώ ο Καράσκο ήταν ένα από τα βασικά στελέχη στην πορεία της Ατλέτικο προς τον τίτλο.

Το Βέλγιο ωστόσο έμεινε όπως πάντα χωρίς διάκριση. Πριν τη Γαλλία στο Nations League και την Ιταλία στο Euro, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ήδη… γευτεί παρόμοιες πίκρες. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, το Βέλγιο πήγαινε ως ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί.

Η Γαλλία ωστόσο της έβαλε «στοπ» και με ένα γκολ του Ουμτιτί, πήρε την πρόκριση, αφήνοντας τους «κόκκινους διαβόλους» εκτός στα ημιτελικά. Εν τέλει το Βέλγιο κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση, νικώντας την Αγγλία στον μικρό τελικό, ο οποίος ωστόσο δεν είχε και μεγάλη σημασία…

Το 2016, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν απογοητεύσει σε μεγάλο βαθμό με την πορεία τους στο Euro της Γαλλίας, όπου αποκλείστηκαν από την… σταχτοπούτα της διοργάνωσης, Ουαλία, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, είχαν βγει νοκ άουτ από την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι.

Το Βέλγιο άφησε ακόμη μία ανεκμετάλλευτη ευκαιρία να πάει χαμένη. Έχοντας καταφέρει μάλιστα να δημιουργήσει στον αγώνα, τέτοιος συγκυρίες που της έδιναν μία «κλειδωμένη» πρόκριση, η οποία τελικά δεν ήρθε ποτέ.

Μία ευκαιρία την οποία ενδέχεται να μη τη βρει ξανά σύντομα, καθώς ο βασικός κορμός της συγκεκριμένης γενιάς έχει ήδη… τριανταρίσει. Το Κατάρ μοιάζει να είναι η τελευταία ευκαιρία της χρυσής γενιάς του Βελγίου. Η τελευταία ευκαιρία πριν αδειάσει ολοκληρωτικά η κλεψύδρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ