Ισπανία – Ο Λουίς Ενρίκε θέλει να γυρίσει τον χρόνο μια δεκαετία πίσω (pics, vids)

Ισπανία – Ο Λουίς Ενρίκε θέλει να γυρίσει τον χρόνο μια δεκαετία πίσω (pics, vids)

Η Ισπανία αντιμετωπίζει απόψε τη Γαλλία στον τελικό του Nations League και ετοιμάζεται να στείλει το πιο ηχηρό... μήνυμα, εν όψει Κατάρ.

Πάνε σχεδόν 13 χρόνια από την αρχή της ισπανικής δυναστείας σε εθνικό επίπεδο. Ήταν το καλοκαίρι του 2008, όταν η Ισπανία ξεκίνησε να τα… σαρώνει όλα σε εθνικό επίπεδο. Όταν ο ποδοσφαιρικός πλανήτης παρακολουθούσε την κατά πολλούς, καλύτερη εθνική ομάδα όλων των εποχών.

Και με τους τίτλους και τις εμφανίσεις των Ισπανών, ο όρος αυτός δικαιολογείται στο 100%. Μία υπερομάδα. Που σπάνια έχανε. Που σπάνια δεν έκανε… σμπαράλια τον αντίπαλο της. Από το 2008, έως και το 2012, η Ισπανία κυριάρχησε και κατέκτησε όλες τις διοργανώσεις.

Euro, Μουντιάλ και πάλι Euro. Και όλα, παίζοντας μπαλάρα. Μία ομάδα που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να βγάλει ξανά η Ισπανία. Ωστόσο ο Λουίς Ενρίκε φαίνεται να το προσπαθεί. Έστω και… αθόρυβα. Η «Φούρια Ρόχα» δείχνει να περνάει τις καλύτερες της ημέρες από την κατάκτηση του Euro το 2012.

Και δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα, όπως αποδείχθηκε και στο περασμένο Euro. Παρότι η Ισπανία ξεκίνησε με γκέλα απέναντι στη Σουηδία, ανέβασε στροφές και έφτασε εν τέλει μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Ιταλία στα πέναλτι, έχοντας μάλιστα καλύτερη εικόνα στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης.

Οι «ταύροι» ωστόσο πήραν την… άτυπη ρεβάνς τους απέναντι στη Σκουάντρα Ατζούρα, έστω και σε μία διοργάνωση που δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Η εικόνα της Ισπανίας ωστόσο στο ματς με την Ιταλία για τα ημιτελικά του Nations League, εδειξε σε όλους πως η «Φούρια Ρόχα» είναι και πάλι εδώ!

Έτοιμη να χτυπήσει και να… τρομοκρατήσει τον κάθε αντίπαλο της. Παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας, όπως έκανε και την περασμένη δεκαετία. Με τον Λουίς Ενρίκε να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτό.

Πριν από το ματς με την Ιταλία, ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα άκουσε τα πάντα από τα Μέσα της πατρίδας του για τις επιλογές του στην αποστολή. Το μεγαλύτερο θέμα των Ισπανών, ήταν η επιλογή του 17χρονου Γκάβι της Μπαρτσελόνα, τον οποίο επέλεξε ο «Λούτσο» για τα δύο παιχνίδια του Nations League.

«Όχι, δεν διαβάζω τίποτα γιατί πιστεύω ότι γνωρίζω το ποδόσφαιρο πολύ καλύτερα από εσάς και έχω περισσότερες πληροφορίες από εσάς. Ξέρω πώς θέλω να παίζει η ομάδα, δεν διαβάζω εφημερίδες εδώ και πολλά χρόνια επειδή δεν με νοιάζει τι γράφουν», ανέφερε ο Λουίς Ενρίκε πριν από το ματς με την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Και εν τέλει δικαιώθηκε. Όχι μόνο για τη νίκη της ομάδας του, αλλά και για τις επιλογές του. Ο Γκάβι που δεν… ήθελαν οι Ισπανοί, ήταν και αυτός που έκανε τον μεγαλύτερο… θόρυβο από όλους στο ματς με την Ιταλία.

Ο Γκάβι έκανε… πλάκα κόντρα στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της UEFA για την περασμένη σεζόν, τον Ζορζίνιο. Κόντρα στον Μάρκο Βεράτι που είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Dream Team του Παρισιού, δίπλα στους Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ.

Μία επιλογή 100% Λουίς Ενρίκε, ο οποίος επέλεξε να… ρίξει ένα παιδάκι στη μάχη με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τον 17χρονο να τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Όπως έκανε και ο Φεράν Τόρες που κλήθηκε να καλύψει τον ρόλο του επιθετικού, σκοράροντας και τα δύο γκολ της Ισπανίας στο «Σαν Σίρο».

Ο ένας 17 ετών και ο άλλος 21, ενώ δυνατή παρουσία είχε και ο 18χρονος εξτρέμ της Βιγιαρεάλ, Γέρεμι Πίνο. Όλα αυτά, χωρίς τα δύο μεγαλύτερα «μπλαουγκράνα» ταλέντα των Ισπανών… Ούτε ο Πέδρι, ούτε ο Φάτι δεν αγωνίστηκαν με την Ιταλία. Δύο ποδοσφαιριστές που αναμένεται να έχουν στις πλάτες τους την Ισπανία για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Τελευταία φορά που η Ιταλία είχε ηττηθεί σε εντός έδρας αγώνα, ήταν το 1999. Έξι ποδοσφαιριστές από τις κλήσεις του Λουίς Ενρίκε δεν είχαν γεννηθεί τότε!

Όλα αυτά τα «πιτσιρίκια» έκαναν το ντεμπούτο τους με το εθνόσημο, υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε ο οποίος δεν φοβάται να βάλει μέσα, ποδοσφαιριστές χωρίς μεγάλες παραστάσεις. Ότι ακριβώς δεν έκαναν οι… προκάτοχοι του από το Μουντιάλ του 2014 και μετά…

Η Ισπανία βγάζει υγεία και έχει ρόστερ με παρόν και μέλλον, με τον Λουίς Ενρίκε να στέλνει το ένα… μήνυμα μετά το άλλο, την ώρα που το Κατάρ μετράει αντίστροφα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ