Το αήττητο της Ελβετίας και η καλύτερη… πελάτισσα των Ισπανών

Το αήττητο της Ελβετίας και η καλύτερη… πελάτισσα των Ισπανών

Ένα ματς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα διεξαχθεί απόψε στη Γενεύη ανάμεσα στην Ελβετία και την Ισπανία, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Nations League.

Την πρώτη τους νίκη θα ψάξουν απόψε στη Γενεύη (21:45) οι Ελβετοί και οι Ισπανοί σε αυτή τη νέα φάση των ομίλων του Nations League. Τόσο η Ελβετία, όσο και η Ισπανία έχουν ξεκινήσει χωρίς νίκη στα πρώτα τους δύο παιχνίδια, κάτι που σημαίνει πως και για τις δύο ο αποψινός αγώνας φέρει τον τίτλο του «must win».

Ένας αγώνας ο οποίος έχει μεγάλη προϊστορία από πίσω του. Διότι, η Ελβετία είναι η ομάδα η οποία η Ισπανία έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα (σε εκτός έδρας παιχνίδια) σε φιλικά παιχνίδια ή σε αγώνες προκριματικών (Euro, Μουντιάλ).

Συγκεκριμένα, η «Φούρια Ρόχα» έχει αγωνιστεί σε ελβετικό έδαφος συνολικά δέκα φορές και μάλιστα δεν έχει ηττηθεί ούτε μια φορά, μετρώντας επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες, με τους Ελβετούς να… κερδίζουν τον τίτλο των «πελατών».

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε καλείται να δώσει απόψε συνέχεια σε μία πολύ καλή παράδοση που έχουν «χτίσει» οι προηγούμενες γενιές των Ισπανών στην Ελβετία. Από την άλλη ωστόσο, η συγκεκριμένη γενιά των Ελβετών δεν χάνει εύκολα στην έδρα της. Ή μάλλον, έχει… ξεχάσει τι πάει να πει ήττα στο γήπεδο της.

Οι Ελβετοί μετρούν ένα φοβερό αήττητο σερί στα εντός έδρας (επίσημα) παιχνίδια, καθώς μετράνε 23 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να έχουν ηττηθεί στα εδάφη τους. Τελευταία φορά που η Ελβετία ηττήθηκε στο γήπεδο της σε επίσημο παιχνίδι ήταν το 2014 απέναντι στους Άγγλους, οι οποίοι είχαν επικρατήσει με 2-0 για τα προκριματικά του Euro 2016.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο πρόσφατο Euro, με τους Ισπανούς να επικρατούν μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Έτσι, όπως γίνεται αντιληπτό, απόψε στη Γενεύη θα γίνει μια «μάχη» ανάμεσα στη φόρμα που έχουν οι Ελβετοί στην έδρα τους και την παράδοση που έχουν «χτίσει» οι Ισπανοί στα εδάφη των αντιπάλων τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ