Εθνική Ελλάδος: Έφτιαξε την άμυνα, έφτιαξε και το κέφι της

Εθνική Ελλάδος: Έφτιαξε την άμυνα, έφτιαξε και το κέφι της

Η Εθνική ομάδα έπειτα από καιρό δημιούργησε κίνητρο. Και το έκανε με τον σωστό τρόπο.

Το γεγονός ότι επιστρέφει η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στη δεύτερη κατηγορία του Nations League, δεν το λες ακριβώς και επιτυχία. Εκτός αν δεν γνωρίζεις λεπτομέρειες για τη διοργάνωση.

Το λες σίγουρα όμως ένα στέρεο βήμα επιστροφής στο μονοπάτι της κανονικότητας. Και αυτό είναι πολύ καλό νέο έπειτα από μια καταστροφική πενταετία: Στο διάστημα από εκείνα τα μπαράζ με την Κροατία για μια θέση στο Μουντιάλ, ως εδώ…

Όπως το λες και επιτέλους μια συνθήκη που δίνει ελπίδα στην εθνική μας ομάδα.

Ήδη σε αυτό το δεκαήμερο με τις τέσσερις σερί νίκες (λογικά) κερδίσαμε το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας για το Euro 2024 (αν υποθέσουμε ότι θα χάσουμε την πρώτη).

Κερδίσαμε τον Τζορτζ Μπάλντοκ, έναν νέο δεξιό μπακ που αν μη τι άλλο δείχνει πως μπορεί να κλείσει μια «τρύπα» χρόνων.

Κερδίσαμε και μπόλικους πόντους στο μέτρο της ψυχολογίας, γιατί όλα αυτά τα παιδία που βρίσκονται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ουσιαστικά δεν έχουν γευτεί παρά ελάχιστες χαρές με το εθνόσημο. Απόψε πανηγύρισαν μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο και αυτή η εικόνα θα τους κάνει σίγουρα να περιμένουν με μεγαλύτερο κέφι το επόμενο εθνικό προσκλητήριο.

Ποιο ήταν το κλειδί σε αυτό το δεκαήμερο; Δεδομένα ο προπονητής. Ο Γκουστάβο Πογιέτ. Απέδειξε ότι είχε τις απαντήσεις σε αυτό το off season σύνθετο τεστ. Δημιούργησε ένα καλό rotation τηρουμένων των αναλογιών. Μοίρασε σωστά τους ρόλους. Και το κυριότερο: Παρουσίασε μια ομάδα που δεν απειλήθηκε. Το μεγαλύτερο παράσημο σε αυτή την σύντομη διαδρομή είναι ότι αυτή εξελίχθηκε χωρίς παθητικό. Όταν δεν δέχεσαι γκολ, έχεις κάνει παραπάνω από τη μισή δουλειά. Πολλώ δε μάλλον όταν η κουβέντα γίνεται για ως επί το πλείστο ανομοιογενή σύνολα όπως αυτά των εθνικών ομάδων.

Δεν προέκυψαν «μπάλες» της άμυνας σε αυτά τα τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια. Δεν έγινε λανθασμένος τρόπος διαχείρισης της «κατοχής». Δεν έδωσε η Ελλάδα την εντύπωση στους αντιπάλους της ότι είναι ευάλωτη. Και αυτό το έκανε όπλο της.

Ο Βλαχοδήμος με την τετράδα Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας και το καλό rotation στη μεσαία γραμμή προσέφεραν στην ομάδα μια πραγματικά σημαντική ισορροπία. Μια μόνιμα καλή τακτοποίηση πίσω από τη μπάλα. Με καλές αποστάσεις. Και αυτομάτως προϋποθέσεις για να συμβούν καλά πράγματα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ