Τα εθνικά γενέθλια του «Φέτφα» και το παράξενο παιχνίδι της μοίρας

Τα εθνικά γενέθλια του «Φέτφα» και το παράξενο παιχνίδι της μοίρας

To τραγικό πρόσωπο του ντέρμπι, στο... εθνικό ρόστερ του Σκίμπε έπειτα από 37 ολόκληρους μήνες. Με την 8η του Οκτώβρη να αφήνει και πάλι ανεξίτηλο το σημάδι της. Γιατί ο Φέτφα της Εθνικής είναι... ο Φέτφα της συνολικής καριέρας του ως τώρα. Και γιατί αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσει με τίποτα.

Παράξενο παιχνίδι της μοίρας. Σαν ένα αόρατο χέρι που με μανία σε τραβά κάτω από τη στάθμη της θάλασσας και ώρες αργότερα με την ίδια δύναμη σε επαναφέρει σε συνθήκες… οξυγόνου.

Δεν πρέπει να έχει συζητηθεί άλλο πρόσωπο από τον Γιάννη Φετφατζίδη τις τελευταίες ώρες, σε φόντο ποδοσφαιρικό. Το… άχαστο που έχασε στο 94΄κόντρα στην ΑΕΚ δεν έμελλε να αποφασίσει μόνο το τελικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ αλλά και να βάλει τον 28άχρονο στο «μάτι του κυκλώνα». Όλες οι… παθογένειες στο παιχνίδι του, στο προσκήνιο μέσα από ένα πλασέ που απείλησε περισσότερα τα περιστέρια στο Μαρούσι και λιγότερο την εστία του Μπάρκα.

Και ενώ ο Καρεμπέ, ο Μαρτίνς αλλά και αρκετοί συμπαίκτες του έσπευσαν να του συμπαρασταθούν για την επιλογή της «τύχης» να τον διαλέξει για να του προσφέρει τη μπέρτα του μοιραίου; Ξαφνικά σήμερα ήρθε ένα προσκλητήριο να τον «λυτρώσει». Να τον βοηθήσει να ηρεμήσει, να αλλάξει περιβάλλον, να πάει τη κουβέντα παρακάτω. Το προσκλητήριο του Σκίμπε με το οποίο ο Φέτφα επιστρέφει στο περιβάλλον της εθνικής ομάδας έπειτα από 37 ολόκληρους μήνες. Σεπτέμβρη του ΄15 είχε αγωνιστεί με το εθνόσημο τελευταία φορά. Στο Ελλάδα-Ρουμανία 0-0 με προπονητή τον –νυν βοηθό του Σκίμπε- Κώστα Τσάνα. Θα το ξανακάνει τώρα για το Nations League.

Φοβερή λεπτομέρεια; Σαν σήμερα ο Γιάννης Φετφατζίδης έπαιξε για πρώτη φορά με την εθνική ομάδα. Στις 8 Οκτώβρη 2010 (!). Είχε περάσει αλλαγή στο φινάλε (82΄) στη θέση του Σωτήρη Νίνη, στη νίκη επί της Λετονίας με 1-0. Το γκολ εκείνη την βραδιά το είχε πετύχει ο Βασίλης Τοροσίδης. Οι αρχηγός της εθνικής που με τον τραυματισμό του ανάγκασε τον Σκίμπε σήμερα να προχωρήσει σε νέες κλήσεις άρα και να προσθέσει τον Φέτφα στις επιλογές του!

Εκείνον τον Οκτώβρη του 2010 ο Φέτφα ήταν ο… έλληνας Μέσι. Ο πιτσιρικάς που υπό τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό έδινε την εντύπωση πως δεν έχει «ταβάνι» στο ταλέντο του. Οκτώ χρόνια μετά οι εθνικές συμμετοχές του Φέτφα (25/3 γκολ) αν μη τι άλλο δείχνουν πως… Μέσι δεν έγινε! Έκανε μια σημαντική καριέρα, το ταβάνι του όμως δεν το πλησίασε ποτέ. Όχι χάνοντας ευκαιρίες σαν τη χθεσινή (το γκολ άλλωστε δεν ήταν ποτέ η σπεσιαλιτέ του) αλλά κυρίως γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να προσθέσει στο παιχνίδι του, την σταθερότητα και τη συνέπεια. Πάνω-κάτω. Σαν το… χέρι που τον κυνηγά από χθες.

Ο διεθνής άσος επέστρεψε στον Ολυμπιακό έπειτα από μια πενταετία. Έχει καταφέρει να γίνει κομμάτι του rotation του Πέδρο Μαρτίνς. Στην πραγματικότητα είναι ο 3ος winger του ρόστερ στην ως τώρα αξιολόγηση. Ο μοναδικός όμως που δεν έχει γκολ και ασίστ. Η χθεσινή μεγάλη ευκαιρία του, δεν είναι μεγαλύτερη από εκείνη που έχασε κόντρα στη Μπέτις (όταν δεν πάσαρε στον ελεύθερο Χασάν που ήταν απέναντι σε άδεια δίχτυα). Δεν είναι μεγαλύτερη από εκείνη που έχασε κόντρα στον ΠΑΣ όταν έχοντας αντίπαλο μονάχα τη… μοναξιά του έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Η σημερινή ευκαιρία που του έδωσε ο Σκίμπε, μεγάλη. Να δούμε αν αυτή τη φορά θα την αρπάξει.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ