«Μονομαχία» στο Τάμπερε

«Μονομαχία» στο Τάμπερε

Κώστας Μήτρογλου και Τεέμου Πούκι ετοιμάζονται να… μονομαχήσουν στην αποψινή αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με την Φινλανδία. Δυο σπουδαίοι σέντερ φορ που σκοράρουν «κατά ριπάς» και είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την παραμικρή αδράνεια της αντίπαλης άμυνας.

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει απόψε εκτός έδρας την Φινλανδία για το Nations League σ’ ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και την προσπάθεια που κάνει για κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Αυτή την στιγμή βέβαια στην κορυφή του γκρουπ βρίσκονται οι Φινλανδοί ωστόσο αν η Εθνική μας ομάδα καταφέρει να πάρει τη νίκη θ’ αλλάξει τα δεδομένα στον όμιλο.

Ένα στοιχείο του αποψινού αγώνα που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει να κάνει με την «μονομαχία» των σέντερ φορ των δύο ομάδων. Από την πλευρά της Εθνικής μας ο Κώστας Μήτρογλου, το βαρύ «πυροβολικό» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και από την άλλη, ο Τεέμου Πούκι. Ο σέντερ φορ των Φινλανδών που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας.

Τόσο ο Μήτρογλου όσο και ο Πούκι είναι σέντερ φορ που μπορούν να εκμεταλλευτούν και την παραμικρή αδράνεια της αντίπαλης άμυνας. Είναι πάντα έτοιμοι να… δράσουν έχοντας το ένστικτο του σκόρερ κι αυτό αποδεικνύεται βέβαια από τις επιδόσεις των δύο σέντερ φορ.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως τόσο η Εθνική μας όσο και οι Φινλανδοί (ειδικά αυτοί) στηρίζουν πολλά σε Μήτρογλου και Πούκι σε ότι αφορά το σκοράρισμα. Ελλάδα και Φινλανδία πέτυχαν νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) απέναντι σε Ουγγαρία και Εσθονία στην προηγούμενη αγωνιστική.

Μήτρογλου και Πούκι ήταν οι σκόρερ χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς σε Ελλάδα και Φινλανδία, σε παιχνίδια που η απόδοση των δυο ομάδων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική, αλλά σε τέτοια παιχνίδια είναι που ο καλός σέντερ φορ είναι κάτι παραπάνω από… απαραίτητος.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η αποψινή αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας έχει πετύχει τρεις νίκες με 1-0 στον όμιλο και σκόρερ και στα τρία παιχνίδια ήταν ο Πούκι.

Δείγμα και αυτό της παραγωγικότητας του 28χρονου σέντερ φορ της Νόριτς, ο οποίος διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι η «μονομαχία» των δύο σέντερ φορ στο Τάμπερε αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θα είναι μεγάλη υπόθεση για την Εθνική μας ομάδα, αν ο Πούκι δεν καταφέρει να βρει δίχτυα.

Όπως όμως ο Σκίμπε και οι συνεργάτες του σκέφτονται την αντιμετώπιση του Πούκι έτσι και οι Φινλανδοί έχουν εστιάσει το αμυντικό τους πλάνο στον περιορισμό του Κώστα Μήτρογλου. Ας ελπίσουμε ότι ο σέντερ φορ της Εθνικής μας θα καταφέρει να σκοράρει και στο Τάμπερε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ