
Η Ελλάδα ανέβηκε στην 41η θέση του ranking της FIFA μέσα σε λίγους μόλις μήνες.
Η πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League είχε θετικό αντίκτυπο και στη θέση της στο ranking της FIFA.
Η «γαλανόλευκη», μετά τις δύο νίκες και τις δύο ισοπαλίες απέναντι σε Γερμανία, Ολλανδία και Σερβία, ανέβηκε πέντε θέσεις από τον περασμένο Ιούλιο. Έτσι, από την 46η θέση βρίσκεται πλέον στην 41η.
Η Ελλάδα αναμένεται να έχει και συνέχεια στην άνοδό της, καθώς θα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στα προκριματικά του Euro 2028. Αν συνεχίσει να παίρνει θετικά αποτελέσματα, είναι πιθανό να πλησιάσει ακόμη περισσότερο τις θέσεις που κατείχε την περίοδο 2004-2014.
Την ίδια άνοδο πέντε θέσεων είχε και η Μοζαμβίκη, που βρίσκεται πλέον στην 98η θέση. Περισσότερες θέσεις κέρδισαν το Μάλι, η Νότια Αφρική και η Βόρεια Ιρλανδία, οι οποίες ανέβηκαν κατά έξι, χωρίς όμως να ξεπεράσουν την Ελλάδα στην κατάταξη.
Στον αντίποδα, η Ρουμανία υποχώρησε έξι θέσεις, ενώ Γκάνα, Βουλγαρία, Κίνα και Μπαχρέιν έχασαν από πέντε θέσεις.
Biggest movers in the new FIFA ranking, July to October 📈📉🧵
Top 100 only:
🇲🇱 Mali up 6 to 47th
🇿🇦 South Africa up 6 to 48th
☘️ Northern Ireland up 6 to 64th
🇬🇷 Greece up 5 to 41st
🇲🇿 Mozambique up 5 to 98th🇷🇴 Romania down 6 to 58th
🇬🇭 Ghana down 5 to 70th
🇧🇬 Bulgaria down 5 to 90th
🇨🇳 China down 5 to 96th
🇧🇭 Bahrain down 5 to 97th— Football Meets Data (@fmeetsdata) October 7, 2026



















