Μπερνάρντο Σίλβα: O παίκτης που… νίκησε Ντε Μπρόινε, Κριστιάνο (pic, vid)

Μπερνάρντο Σίλβα: O παίκτης που… νίκησε Ντε Μπρόινε, Κριστιάνο (pic, vid)

Εάν σας ρωτήσουν ποιος παίκτης κατέκτησε τα περισσότερα τρόπαια και διακρίσεις τη σεζόν 2018-19, μη βιαστείτε να απαντήσετε. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έχει κάτι να σας πει...

Την ερώτηση «πόσους τίτλους μπορεί να κατακτήσει ένας παίκτης στη διάρκεια της χρονιάς;», καλό θα είναι να μην την κάνετε στον Μπερνάρντο Σίλβα. Οχι τίποτε άλλο, αλλά θα σας απαντήσει και είναι πιθανό να μην τον πιστέψετε. Διότι αυτός ο 24χρονος, τόσο χαμηλών τόνων, αλλά και τόσο ξεχωριστός ποδοσφαιριστής, έχει κατακτήσει τόσα τρόπαια, ομαδικά και ατομικά, όσο κανείς άλλος τη φετινή σεζόν.

Το βράδυ της Κυριακής σήκωσε μαζί με την Εθνική Πορτογαλίας το παρθενικό τρόπαιο του Nations League. Αλλά αυτό ήταν το… 6ο τρόπαιο στη φετινή σεζόν για τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι. Ενώ λίγο μετά το τέλος του τελικου με αντίπαλο την Ολλανδία, ο Σίλβα κατέκτησε ακόμη μία σπουδαία διάκριση. Καθώς, ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος παίκτης ολόκληρου του τουρνουά. Ο MVP του Nations League! Ενα βραβείο με… εξήγηση. Καθώς από τη στιγμή που ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε αποφασίσει να μποϊκοτάρει τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, ο Σίλβα ήταν αυτός που πήρε από το χέρι τη χώρα του και την οδήγησε στην 1η θέση του τουρνουά από όμιλο με αντιπάλους Πολωνία και Ιταλία! Ετσι υπερκέρασε τον σταρ της χώρας του, που μπήκε στη διοργάνωση στον ημιτελικό με την Αγγλία, ισοπεδώνοντας τα Λιοντάριο με 3 γκολ (3-1).

Πριν από αυτές τις δύο στιγμές δόξας, όμως, ο Σίλβα είχε φροντίσει να κάνει το χρέος του και με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ, το Κύπελλο Αγγλίας, το League Cup, το Community Shield, ενώ αναδείχθηκε και κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι για τη σεζόν 2018-19. Ξεπερνώντας ακόμη και τον φυσικό ηγέτη της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, Κέβιν ντε Μπρόινε.

Κάπως έτσι, λοιπόν, η σεζόν 2018-19 τελείωσε με τον Μπερνάρντο Σίλβα ολοκληρώνει έναν ασύλληπτο μαραθώνιο. Εναν μαραθώνιο με 51 συμμετοχές (4.025 λεπτά!), 13 γκολ και 14 ασίστ με τη φανέλα της Σίτι. Αλλά και 14 συμμετοχές (1.056 λεπτά) με τη φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας τους τελευταίους 12 μήνες! Συνολικά, 65 ματς (5.081 αγωνιστικά λεπτά)! Ενας υπεράνθρωπος με μπόι μόλις 1.73 μ. Που όμως, τα κάνει όλα τόσο σωστά. Ενα παιδί που αναδείχθηκε από την Μπενφίκα, έλαμψε στα χέρια του Λεονάρντο Ζαρντίμ και εξελίχθηκε σε παγκόσμιο αστέρι υπό τον Γκουαρντιόλα.

Ενας αθόρυβος εργάτης, που του αρέσει να δουλεύει για την ομάδα του. Και να συλλέγει τρόπαια και προσωπικές διακρίσεις…

https://twitter.com/brfootball/status/1137821242155765761

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ