
Έγινε και... αυτό στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, με τους παίκτες της Μπορούσια να βρίσκουν ευφάνταστο τρόπο αντιμετώπισης του καύσωνα
Η Ντόρτμουντ νίκησε με 4-3 την Μαμελόντι Σαντάουνς, για την δεύτερη αγωνιστική του ομίλου της στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων που διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Η γερμανική ομάδα επικράτησε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, αλλά το θέμα δεν είναι η επικράτηση της Μπορούσια.
Το αξιοσημείωτο στην συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι αναπληρωματικοί παίκτες της γερμανικής ομάδας, τον καύσωνα που επικρατούσε στο Σινσινάτι την ώρα του αγώνα.
Διαβάστε επίσης: Απάντησε στον Ολυμπιακό ο Παπαπέτρου: «Ο αθλητισμός ενώνει»
Τι έκαναν λοιπόν οι παίκτες της Ντόρτμουντ που δεν ήταν στην αρχική εντεκάδα;
Έμειναν στα αποδυτήρια και παρακολούθησαν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα από την τηλεόραση και σίγουρα αισθάνονταν πιο… άνετα καθώς ο κλιματισμός έκανε την δουλειά του και μάλιστα με το παραπάνω.
Το θερμόμετρο έδειξε 32 βαθμούς Κελσίου την ώρα έναρξης του αγώνα αλλά η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ζόρικη και λόγω της υψηλής υγρασίας, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ν’ αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα.
Borussia Dortmund’s substitutes took shelter in the dressing room in order to avoid the heat of the sun during their CWC game against Mamelodi Sundowns in Cincinnati! 🥵 pic.twitter.com/1Log22VnWk
— Sky Sports Football (@SkyFootball) June 22, 2025
Το σίγουρο πάντως είναι ότι για ένα τουλάχιστον παιχνίδι, οι αναπληρωματικοί θα πρέπει να αισθάνθηκαν… προνομιούχοι σε σχέση με τους συμπαίκτες τους που ήταν στο βασικό σχήμα της γερμανικής ομάδας.
«Οι παίκτες μας που δεν ήταν στο αρχικό σχήμα, παρακολούθησαν το πρώτο ημίχρονο από τα αποδυτήρια, για ν’ αποφύγουν την αφόρητη ζέστη. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα της γερμανικής ομάδας στο X.
Θα πρέπει πάντως εδώ να σημειωθεί ότι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα οι αναπληρωματικοί παίκτες της Μπορούσια βγήκαν στον πάγκο της ομάδας, κρατώντας όμως ομπρέλες για να προφυλαχθούν από τον καυτό ήλιο.
Ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Νίκο Κόβατς, αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη ο αγώνας της ομάδας του με την Μαμελόντι, αναφέροντας μεταξύ άλλων.
«Η κατάσταση ήταν αδιανόητη, ο ήλιος έκαιγε και η ζέστη επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή μας. Ήταν σα να παίζαμε σε σάουνα. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τέτοια ατμόσφαιρα».