Παναθηναϊκός – Φόλενταμ 2-1: Νίκησε με πειστική εμφάνιση και τώρα… Σλάβια

Παναθηναϊκός – Φόλενταμ 2-1: Νίκησε με πειστική εμφάνιση και τώρα… Σλάβια

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, έκανε ευκαιρίες, πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 επί της Φόλενταμ και πλέον είναι έτοιμος για τα παιχνίδια με τη Σλάβια Πράγας στο Europa Conference League.

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική και πάνω από όλα πειστική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με σκορ 2-1 της Φόλενταμ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και πλέον είναι έτοιμος να επικεντρωθεί στα παιχνίδια με την Σλάβια Πράγας για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε αρκετές καλές στιγμές στην αναμέτρηση, σημείωσε δύο γκολ με τους Κουρμπέλη και Καρλίτος, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πως θα παρουσιαστεί έτοιμη για τα παιχνίδια απέναντι στους Τσέχους. Μοναδικό… μελανό σημείο ήταν το γκολ που δέχθηκε το «τριφύλλι» το οποίο ήταν όμως το πρώτο που δέχθηκε στις φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε το πλαίσιο της προετοιμασίας του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση και με όρεξη για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Πράσινους ήρθε μόλις στο 3ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Κουρμπέλη πέρασε λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 8′ ο Βαγιαννίδης με μια τρομερή ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ του σταμάτησε στον Στάνκοβιτς, με τον τερματοφύλακα της Φόλενταμ να λέει στη συνέχεια «όχι» στην προσπάθεια του Καμπετσή να επωφεληθεί της φάσης. Στο 12′ ο Αλεξανδρόπουλος βρέθηκε σε καλή θέση μετά τη σέντρα του Βαγιαννίδη, έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω στον γκολκίπερ των Ολλανδών.

Ο ρυθμός έπεσε αρκετά στη συνέχεια και φτάσαμε στο 30′ για να δούμε μια καλή στιγμή με ένα σουτ του Ούλτσιχ να περνά εκτός για τη Φόλενταμ. Ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω ενός προβλήματος, αφήνοντας τη θέση του στον Καρλίτος στο 32′. Δύο λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, έπειτα από ανατροπή του Βαγιαννίδη εντός περιοχής. Ο Κουρμπέλης ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 στο 35′. Ένα σουτ του Καρλίτος στο 41′ σταμάτησε πάνω στον Μπλατ, ενώ στο 45′ ο Καμπετσής πήρε την κεφαλιά, σημαδεύοντας όμως το οριζόντιο δοκάρι. Στην τελευταία για το πρώτο μέρος, όπου το «τριφύλλι» έδειξε αρκετά καλά στοιχεία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με φάση του Παναθηναϊκού. Στο 49′ ο Καρλίτος δοκίμασε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να σκοράρει, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ο Καμπετσής είχε άλλη μία μεγάλη στιγμή, αφού κατάφερε να περάσει τον Στάνκοβιτς, όμως ο Μιράνι πρόλαβε και σταμάτησε το πλασέ του Έλληνα επιθετικού στο 56′. Δύο λεπτά μετά ήρθε το 1-1 για τη Φόλενταμ. Ο Ελ Καντιρί ελίχθηκε ωραία, έπιασε ένα πολύ καλό σουτ και νίκησε τον Λοντίγκιν φέρνοντας το ματς στα ίσα. Έτσι οι Ολλανδοί έγιναν η πρώτη ομάδα που παραβιάζει την εστία των Πράσινων στα φιλικά προετοιμασίας.

Οι Πράσινοι δεν το έβαλαν κάτω. Ο Καρλίτος αρχικά προειδοποίησε με ένα σουτ στο 72′ τον Στάνκοβιτς που μπλόκαρε. Όμως τέσσερα λεπτά μετά, ο Ισπανός μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα πιάνοντας ένα τρομερό σουτ και σημειώνοντας ένα πολύ όμορφο τέρμα για το 2-1. Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια πάγωσε τον ρυθμό, κρατώντας το αποτέλεσμα και παίρνοντας εν τέλει τη νίκη. Δείχνοντας παράλληλα έτοιμος για τα ματς με την Σλάβια Πράγας για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (61’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (61’ Σαρδέλης), Σένκεφελντ (46’ Σάρλια), Μάγκνουσον (46’ Πούγγουρας), Γκάνεα (79’ Σάντσες), Κουρμπέλης (61’ Ρούμπεν), Αλεξανδρόπουλος (61’ Φρόκου), Τσέριν (79’ Ηλιάδης), Βαγιαννίδης (79’ Σιδεράς), Καμπετσής (79’ Κρυπαράκος), Ιωαννίδης (32’ λ.τρ Ιωαννίδης).

Φόλενταμ (Βιμ Γιόνκ): Στάνκοβιτς, Πλατ, Μιράνι, Φαν Ντούιλ, Ελμπέρσε, Μπεναμάρ (71’ Ζεφούικ), Βαλίντ Ουλντ-Τσικχ (19’ Ναζίχ), Αντονούτσι (71’ Γκουστάβο), Μπιλάλ Ουλντ-Τσικχ (46’ Ελ Καντιρί), Οριστάνιο (46’ Μιγκέμ), Μιούρεν (71’ Κοέν).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ