Ομόνοια – ΑΕΚ 0-2: Ο Πινέδα «ζωγράφισε» και η Ένωση άρεσε ξανά…

Ομόνοια – ΑΕΚ 0-2: Ο Πινέδα «ζωγράφισε» και η Ένωση άρεσε ξανά…

Με το εκπληκτικό και παρθενικό γκολ του Πινέδα αλλά και το όμορφο γκολ του Μάνταλου η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 της Ομόνοιας στο ΓΣΠ αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για ακόμη ένα φιλικό.

Κάτι καλό φαίνεται πως δημιουργείται φέτος στην ΑΕΚ! Για ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι η Ένωση ήταν εξαιρετική στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, επικράτησε σχετικά εύκολα με 2-0 της Ομόνοιας στο ΓΣΠ και άφησε πολλές υποσχέσεις ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα, ικανοποιώντας απόλυτα τους οπαδούς της που βρέθηκαν στις κερκίδες και έδωσαν βροντερό «παρών».

Εξαιρετικές συνεργασίες για τους «κιτρινόμαυρους» στην επίθεση, με τον Πινέδα να ανοίγει λογαριασμό πετυχαίνοντας γκολάρα και τον… απελευθερωμένο Μάνταλο να διαμορφώνει με εξαιρετικό γκολ το τελικό σκορ. Πολλές δοκιμές για ακόμη μία φορά από τον Ματίας Αλμέιδα που δείχνει πάντως να δίνει ταυτότητα στην ομάδα του.

Διαβάστε επίσης: «Πάει για Μισελέν η Μπορντό»

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε και πάλι διάταξη με 3-5-2, και τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Ο Τζαβέλλας ήταν ο κεντρικός στόπερ, ο Χατζισαφί αριστερά και ο Μήτογλου δεξιά στην τριάδα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν ο Γιόνσον ως κόφτης, Σιμάνσκι και Πινέδα ήταν εσωτερικοί, με τον Γκατσίνοβιτς να έχει όλη τη δεξιά πλευρά, τον Τσούμπερ την αριστερή και τον Μάνταλο να είναι πίσω από τον Αραούχο αφού ο Λιβάι έμεινε στον πάγκο.

Η εντεκάδα της Ομόνοιας: Φαμπιάνο, Μάθιους, Λανγκ, Μίλετιτς, Λέζιακς, Μιξ, Μπασιρού, Μπάρκερ, Παπουλής, Μπρούνο Φελίπε, Κακουλής.

Δυνατό ξεκίνημα, δοκάρι και γκολάρα Πινέδα

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με σκοπό να κυριαρχήσει από το ξεκίνημα και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε. Παίζοντας κυρίως από τα αριστερά με τον Τσούμπερ να ανεβαίνει και τους «κιτρινόμαυρους» να βγάζουν κατά διαστήματα καλές συνεργασίες, η Ένωση είχε τον έλεγχο και την πρώτη αξιόλογη στιγμή με ένα σουτ του Ελβετού στο 4’.

Στο 11’ ο Τσούμπερ έφτασε μία ανάσα από το γκολ όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο του Φαμπιάνο. Η Ομόνοια είχε κάποια μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν τον Στάνκοβιτς και στο 21’ ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ. Ο Πινέδα πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε παράλληλη κίνηση περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του και με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας λογαριασμό με την κιτρινόμαυρη φανέλα, έστω και σε ανεπίσημο παιχνίδι.

Στο 30’ ο Γκατσίνοβιτς ζήτησε πέναλτι για ένα μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και πέντε λεπτά μετά η ΑΕΚ σκόραρε, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε αφού ο Μάνταλος ήταν εκτεθειμένος στην πάσα του Τσούμπερ. Με τη συμπλήρωση 40 λεπτών η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ όταν έκλεψε την μπάλα ψηλά, ο Μάνταλος έδεσε στο σημείο του πέναλτι για τον Αραούχο που έπιασε αέρα.

Το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ανήκε στην Ομόνοια καθώς στο 41’ ο Στάνκοβιτς με δύσκολη διπλή επέμβαση κράτησε το μηδέν ενώ δύο λεπτά μετά ο Μπρούνο από καλή θέση σούταρε ψηλά, στην τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου.

Ίδιο μοτίβο, «καθάρισε» ο Μάνταλος

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όπου και πάλι η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στο ματς. Μάλιστα στο 55′ οι παίκτες της Ένωσης έκρυψαν την μπάλα, ο Τσούμπερ άφησε με τακουνάκι για τον Πινέδα που νικήθηκε σε απίθανο τετ α τετ από τον Φαμπιάνο που έσωσε με το πρόσωπο. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν στήσει πάρτι στην κερκίδα και στο 65′ ήρθε και το 2-0 για τον Δικέφαλο.

Αυτή τη φορά ήταν ο Μάνταλος που έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο επόμενο λεπτό ο Αλμέιδα έκανε έξι αλλαγές, με τον Γκατσίνοβιτς να πηγαίνει σε ρόλο επιθετικού δίπλα στον Λιβάι Γκαρσία, τους Άμπραμπατ και Μοχαμάντι να παίρνουν τις δύο πλευρές δεξιά και αριστερά αντίστοιχα ενώ ο Φράνσον και ο Μουστακόπουλος πήραν θέση στη μεσαία γραμμή μαζί με τον Γιόνσον.

Από αυτό το σημείο κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με την Ομόνοια να ανεβαίνει κάπως στο γήπεδο, αλλά να μην απειλεί. Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η ΑΕΚ έκανε το 4Χ4 στα φιλικά, στατιστικό που ελάχιστα μετράει μπροστά στην εικόνα της ομάδας που παρουσιάζεται όλο και καλύτερη.

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Λέζιακς (82′ Παναγιώτου), Μάθιους (70′ Ψάλτης), Μίλετιτς, Λανγκ, Μιξ, Μπασιρού, Μπάρκερ (54′ Λοΐζου), Μπρούνο, Παπουλής (62′ Σάββα), Κακουλλής (62′ Ματάβζ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (67′ Ρότα), Χατζισαφί (80′ Κοσίδης), Τζαβέλλας (67′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι (75′ Κορνέζος), Γιόνσον (75′ Μιτάι), Γκατσίνοβιτς (75′ Γιούσης), Πινέδα (67′ Φράνσον), Μάνταλος (67′ Μουστακόπουλος), Τσούμπερ (67′ Μοχαμαντί) και Αραούχο (67′ Λιβάι Γκαρσία)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ