Κωνσταντέλιας: «Προσπαθώ να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο»

Κωνσταντέλιας: «Προσπαθώ να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο»

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μίλησε για τη σεζόν που ξεκινά αλλά και για τους στόχους του ΠΑΟΚ.

Τις σκέψεις του, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ για τη νέα αγωνιστική σεζόν, εξέφρασε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ο 20χρονος μέσος μίλησε στο PAOK TV, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Πρέπει να είσαι ταπεινός, πάνω από όλα και να μην ακούς πολύ ούτε τα καλά, ούτε τα άσχημα. Εσύ ξέρεις ποιος είσαι και τι μπορείς να κάνεις στο γήπεδο. Παίζοντας βρίσκεις ρυθμό, αποκτάς εμπειρία, πειθαρχία. Σέβομαι τους αντιπάλους, τους συμπαίκτες μου, προσπαθώ να είμαι όσο πιο καλός γίνεται. Κάθε μέρα σκέφτομαι τι κάνω σωστά και τι λάθος σαν άνθρωπος και προσπαθώ να βελτιωθώ.

Προσπαθώ να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, γι’ αυτό παίζω και να χαίρομαι με ό,τι έχω, είτε δεν έχω τίποτα και να χαμογελάω, αλλά και να είμαι πάντα χαμογελαστός όταν έχω τα πάντα. Αυτήν είναι η νοοτροπία μου και προσπαθώ να την τηρώ. Απολαμβάνεις, γενικά, το παιχνίδι με τα γκολ, τις ασίστ. Πιστεύω όταν είσαι εκεί αυτά θα έρθουν. Ξέρω ότι όλοι περιμένουν πολλά από μένα, αλλά δεν το νιώθω σαν υποχρέωση, ότι πρέπει, για παράδειγμα, εγώ να βάλω το γκολ. Σκέφτομαι να χαίρομαι το παιχνίδι, να είμαι εκεί που πρέπει, να κάνω την άμυνα, να κάνω από όλα».

Υποστήριξε πως «εύκολα θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι Νο1 στις ακαδημίες χρόνια τώρα, να έχει καλή ομάδα με νέους παίκτες», ενώ, ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, απάντησε:

«Είναι καλό που ασχολείται μαζί μου, δείχνει ενδιαφέρον. Οι προπονητές, όσο ήμουν μικρότερος, δεν μου μιλούσαν τόσο, είχα λίγο πιο ελεύθερο ρόλο στην ομάδα στις ακαδημίες. Τώρα αλλάζει ο ρόλος μου μπαίνοντας στην ανδρική ομάδα, είναι λογικό να χρειάζομαι και άλλες λεπτομέρειες. Με βοηθά πολύ όταν μου λέει πράγματα. Πρέπει να υπάρχει παιδικότητα και ελευθερία, για μένα, και στο ανδρικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να το χαίρεσαι, όπως το έκανες όταν ήσουν παιδί. Το ποδόσφαιρο θέλει ελευθερία, αν σε περιορίζουν δεν μπορείς να κάνει τα πράγματα που θέλεις».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ εξήγησε: «Προσωπικά, αλλά και όλοι μας, μπαίνουμε στο γήπεδο για να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και με στόχο μόνο τη νίκη. Αυτή είναι η νοοτροπία για να πετύχεις και αυτό θέλουμε να κάνουμε και φέτος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ