Μάντσεστερ Σίτι : Έφαγε τεσσάρα μετά από ένα χρόνο, μόνη αήττητη η Μπάρτσα

Μάντσεστερ Σίτι : Έφαγε τεσσάρα μετά από ένα χρόνο, μόνη αήττητη η Μπάρτσα

Την πρώτη του φετινή στο πρωτάθλημα και δωδέκατη συνολικά ήττα στη θητεία του στη Μάντσεστερ Σίτι υπέστη ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Εδώ και ένα χρόνο είχαν να φάνε τέσσερα γκολ οι Πολίτες, μοναδική αήττητη ομάδα φέτος η Μπαρτσελόνα.

Σε ένα από τα κορυφαία φετινά παιχνίδια στην Premier League, η Λίβερπουλ επικράτησε 4-3 της Μάντσεστερ Σίτι, υποχρεώνοντας την στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα. Μπορεί οι Κόκκινοι να καρδιοχτύπησαν με τα γκολ των Σίλβα (84′) – Γκιντογκάν (90+1′), έφθασαν όμως στη νίκη και ανέβηκαν στους 47 βαθμούς, «πιάνοντας» στη δεύτερη θέση τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έχει παιχνίδι λιγότερο) και την Τσέλσι.

Ένα χρόνο παρά μια ημέρα είχαν οι Πολίτες να δεχθούν τέσσερα γκολ σε αγώνα του αγγλικό πρωταθλήματος. Ήταν Κυριακή, 15 Ιανουαρίου του 2017, όταν η Έβερτον φιλοδώρησε με «τετράμπαλο» τη νυν πρωτοπόρο της Premier League, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. Ο Λουκάκου είχε ανοίξει το σκορ στο 34′, ο Μιραλάς είχε διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στο 47′, με τον Ντέιβις να «κλειδώνει» την υπόθεση νίκη στο 79′ και τον Λούκμαν να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις (90+3′).

Η ήττα κόντρα στη Λίβερπουλ ήταν η δωδέκατη συνολικά για τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Σίτι και η όγδοη συνολικά στην καριέρα του που δέχεται τέσσερα γκολ. Ποιες ομάδες το είχαν καταφέρει πριν τη Λίβερπουλ και την Έβερτον; Η Ατλέτικο Μαδρίτης (4-3 το 2009) όντας κόουτς της Μπαρτσελόνα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ (4-2 το 2013), η Ρεάλ Μαδρίτης (0-4 το 2014), η Βόλφσμπουργκ (4-1 το 2015) όντας κόουτς της Μπάγερν Μονάχου και η Λέστερ (4-2 το 2016) όντας κόουτς της Μάντσεστερ Σίτι.

Μετά και την ήττα στο Άνφιλντ, η Μπαρτσελόνα είναι πλέον η μοναδική αήττητη ανάμεσα στις ομάδες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία). Οι Μπλαουγκράνα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχουν 15 νίκες και τρεις ισοπαλίες (με Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια και Θέλτα Βίγκο) σε 18 αγωνιστικές της Primera Division, ενώ σήμερα το βράδυ (14/1, 21:45) φιλοξενούνται από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Ανοέτα, την έδρα που δυσκολεύονται όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ