Τότεναμ – Άρσεναλ 2-1

Τότεναμ – Άρσεναλ 2-1

Η Τότεναμ επικράτησε στην έδρα της με ανατροπή 2-1 της Άρσεναλ και έμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ, η Τότεναμ κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο «Τότεναμ Χότσπερ Στέιντιουμ» απέναντι στην Άρσεναλ και πήρε μια σπουδαία νίκη (2-1) που της δίνει ελπίδες για το Europa League.

Το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου βρήκε νικήτρια την Τότεναμ. Αν και βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, οι «Πετεινοί» ήταν πιο αποτελεσματικοί, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της Άρσεναλ και πήραν μια σημαντική νίκη που τους ανεβάζει στην 8η θέση (52 βαθμούς), την ώρα που οι «κανονιέρηδες» έμειναν στην 9η (50 βαθμούς).

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ με ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό, πετυχαίνοντας το 9ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Άρσεναλ, πάντως, δεν κράτησαν για πολύ. Η Τότεναμ αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε μετά από λάθος του Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στον Σον να μπει στην περιοχή και να σκοράρει στο 19ο λεπτό.

Η Άρσεναλ απάντησε με το σουτ του Πεπέ να φεύγει εκτός εστίας στο 32ο λεπτό, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 40ό λεπτό.

Οι παίκτες του Αρτέτα κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 59ο λεπτό, με τον Ομπαμεγιάνγκ να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Γιορίς. Η Τότεναμ είχε ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 71ο λεπτό αλλά ο Σον δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Μαρτίνες.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο και έκαναν την ανατροπή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σον από τα αριστερά, ο Αλντερβάιρελντ νίκησε τους πάντες στον αέρα και με γυριστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Παρακολουθήστε τα στιγμιότυπα του αγώνα:

 

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ντέιβις, Γουίνκς, Σισοκό, Λο Σέλσο, Λούκας (82′ Μπέργκβαϊν), Σον (90+3′ Λαμέλα), Κέιν

Άρσεναλ: Μαρτίνες, Μπεγιερίν (84′ Σέντρικ), Μουστάφι, Λουίζ, Κολάσινατς (84′ Νέλσον), Τίρνεϊ (84′ Γουίλοκ), Θεμπάγιος, Τζάκα, Πεπέ (69′ Σάκα), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ