Ντάβιντ Σίλβα : Ο μικρός «μάγος»… που μεγαλούργησε στην Αγγλία (vids)

Ντάβιντ Σίλβα : Ο μικρός «μάγος»… που μεγαλούργησε στην Αγγλία (vids)

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντάβιντ Σίλβα και to10.gr αναλύει όλα τα κατορθώματα του με τους «πολίτες», από όπου θα αποχωρίσει στο τέλος της σεζόν.

14 Ιουλίου του 2010. Η Μάντσεστερ Σίτι διανύει την τρίτη σεζόν στα χέρια των Αράβων οι οποίοι κάνουν γνωστές από νωρίς τις διαθέσεις τους. Είναι η μέρα που οι «πολίτες» ανακοινώνουν την απόκτηση του Ντάβιντ Σίλβα από τη Βαλένθια, έναντι 29 εκατομμυρίων ευρώ. Ο μικροκαμωμένος μέσος που έφτανε στην Premier League και κανένας δεν φανταζόταν τη συνέχεια η οποία αποδείχτηκε παραπάνω από πετυχημένη.

431 συμμετοχές, 76 γκολ, 139 ασίστ, 4 Premier League, 2 FA Cup, 5 League Cup και 3 Community Shield. Η καριέρα του Ντάβιντ Σίλβα στην Μάντσεστερ Σίτι είχε και θα έχει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, μονάχα έναν στόχο. Τα τρόπαια. Ο Ισπανός «μάγος» κατέκτησε συνολικά 14 τίτλους αυτά τα 10 χρόνια, ενώ έχει να ολοκληρώσει ακόμα δύο διοργανώσεις πριν πει το τελευταίο αντίο στην μπλέ μεριά του Μάντσεστερ.

Ο ρόλος του στην Σίτι ήταν από την αρχή καταλυτικός. «Μαέστρος» και το βαρόμετρο της ομάδας, με κάθε μπάλα να περνάει από τα πόδια του, πριν από κάθε ολοκλήρωση μιας φάσης. Εκτός από «αρτίστας» και εξαιρετικός οργανωτής, ο Ντάβιντ Σίλβα είναι στην 4η θέση των σκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, με 59 γκολ, πίσω μόνο από Γιαγιά Τουρέ, Ραχίμ Στέρλινγκ και Σέρχιο Αγκουέρο.

Πήγε ως παγκόσμιος πρωταθλητής… και απέδειξε τον λόγο

Ήταν το καλοκαίρι που η Εθνική Ισπανίας είχε μόλις κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, με τον Νταβίντ Σίλβα φυσικά να δίνει το παρών. Η Μάντσεστερ Σίτι αποκτούσε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή και ο Νταβίντ Σίλβα τους δικαίωσε αφού το 2012 οι Citizens κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια, με τον Ισπανό να συμβάλει στα μέγιστα, έχοντας 6 γκολ και 17 ασίστ.

Η «100άρα»… και το εγχώριο quadruple

Μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουν γνωρίσει τα γήπεδα της Premier League έχει παρουσιάσει η Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία τρία χρόνια, υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα. Τη σεζόν 2017/18 η αρμάδα του Καταλανού έσπασε όλα τα κοντέρ, καταφέρνοντας να φτάσει το μοναδικό ρεκόρ των 100 βαθμών στο πρωτάθλημα. Φυσικά ο Σίλβα είχε σημαντικό ρόλο σε αυτό, τελειώνοντας τη σεζόν με 10 γκολ και 14 ασίστ. Η Μάντσεστερ Σίτι ωστόσο δεν έμεινε εκεί και την επόμενη σεζόν έκανε το μοναδικό εγχώριο quadruple που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Αγγλία, κατακτώντας όλες τις διοργανώσεις του «Νησιού».


Το μεγάλο λάθος… του Γκουαρντιόλα

Πρόσφατα ο Πεπ Γκουαρντιόλα παραδέχτηκε πως η πρόβλεψη του για τον Ντάβιντ Σίλβα ήταν κάκιστη… «Μου άρεσε η φαντασία του, αλλά το μέγεθος του με έκανε να πιστέψω πως θα αποτύγχανε στο σκληρό παιχνίδι της Premier League. Μάλιστα ήμουν σίγουρος πως δεν θα άντεχε και θα επέστρεφε στην Ισπανία. Πάλι καλά όμως η πρόβλεψη μου ήταν λανθασμένη και ειλικρινά χαίρομαι για αυτό. Ο Ντάβιντ είναι ένας από τους πιο έξυπνους ποδοσφαιριστές που έχω δει ποτέ» ανέφερε ο Καταλανός τεχνικός για τον 34χρονο κεντρικό μέσο.

Οι μέρες του Ντάβιντ Σίλβα στην Μάντσεστερ Σίτι δυστυχώς για το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι μετρημένες ωστόσο δεν φαίνεται να έχει πει την τελευταία του κουβέντα… ακόμα. Ο Ισπανός «θρύλος» της Σίτι έχει ανακοινώσει την αποχώρηση του από την ομάδα μετά από 10 επιτυχημένα χρόνια. Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει στο Champions League και στο FA Cup και σίγουρα ο Σίλβα θέλει να κλείσει την θητεία του στην Αγγλία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ