Πούλισικ αλά… Αζάρ (vids)

Πούλισικ αλά… Αζάρ (vids)

Ο Κρίστιαν Πούλισικ πραγματοποιεί μία εξαιρετική πρώτη σεζόν με τη φανέλα της Τσέλσι στην Premier League,με τις συγκρίσεις με τον Έντεν Αζάρ να δίνουν και να παίρνουν.

Μπορεί η Τσέλσι να ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ στη φιέστα των «κόκκινων», ωστόσο ο Φρανκ Λάμπαρντ θα είναι σίγουρα ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, που είχε μπροστάρη τον Κρίστιαν Πούλισικ.

Ο Αμερικανός άσος αγωνίστηκε για 32 λεπτά στη χθεσινή αναμέτρηση, κάνοντας «σμπαράλια» την άμυνα της Λίβερπουλ. Ο 21χρονος ήταν ο βασικός πυρήνας επικινδυνότητας από την πλευρά της Τσέλσι, κάνοντας τους φιλάθλους των «μπλε» και όχι μόνο, να τρίβουν τα μάτια τους.

Στο χθεσινό παιχνίδι εναντίον της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, είχε 100% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις, 100% ποσοστό επιτυχίας στις ντρίμπλες, κατάφερε να βγάλει μία ασίστ με έναν απίθανο τρόπο στον Έιμπραχαμ αφού προσπέρασε τρεις αμυντικούς, ενώ ήταν και αυτός που μείωσε σε 4-3.

Από την ημέρα του restart ο Πούλισικ έχει αγωνιστεί 6 φορές βασικός, έχοντας σκοράρει 4 φορές, ενώ έχει και δύο ασίστ. Ο Αμερικανός μάλιστα δείχνει να έχει επιστρέψει με «άγριες» διαθέσεις αφού είναι πρώτος στις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες σε ολόκληρη την Premier League, έχοντας κερδίσει και δύο πέναλτι.

Οι συγκρίσεις με τον «θρύλο» της ομάδας, Έντεν Αζάρ, ίσως και να μην είναι και τόσο υπερβολικές… Ο προπονητής των «μπλε» Φρανκ Λάμπαρντ ρωτήθηκε για τη σεζόν που διανύει ο Πούλισικ, κάνοντας λόγο για την πρώτη του Αζάρ. «Ήμουν εδώ στην πρώτη σεζόν του Έντεν. Δεν είναι εύκολο για κανέναν ποδοσφαιριστή στα 21 του να προσαρμοστεί απευθείας σε αυτό το πρωτάθλημα, ούτε καν για τον Αζάρ δεν ήταν. Ο Κρίστιαν διαθέτει ταλέντο, δουλεύει σκληρά και πιστεύω πως θα γίνει ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Μπορώ να πω πως έχει προσφέρει μερικές στιγμές σαν εκείνες που έκανε συνήθως ο Αζάρ» ανέφερε ο 42χρονος τεχνικός της Τσέλσι μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού.

Ο Βέλγος στην πρώτη του σεζόν στην Premier League, είχε ολοκληρώσει τη χρονιά με 9 γκολ και 11 ασίστ σε 34 εμφανίσεις. Ο Αζάρ στα 21 του, είχε 1 γκολ άνα 293 λεπτά ή αλλιώς 1 γκολ ανά 4 παιχνίδια. Από την άλλη ο Captain America, σε 24 συμμετοχές έχει 9 γκολ και 4 ασίστ. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ ωστόσο σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα, αφού έχει 1 γκολ ανά 184 λεπτά παιχνιδιού, που αναλογεί σε 1 γκολ ανά (σχεδόν) τρία παιχνίδια. Είναι νωρίς για τέτοιες κουβέντες, αλλά ίσως η Τσέλσι να βρήκε τον νέο Αζάρ στο πρόσωπο του Πούλισικ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ