Άρσεναλ : Η γκάφα των… 40.000.000 + 1 για τον Σουάρες

Άρσεναλ : Η γκάφα των… 40.000.000 + 1 για τον Σουάρες

Επτά χρόνια συμπληρώνονται από την γκάφα των ανθρώπων της Άρσεναλ, όταν είχαν προσφέρει 40 εκατομμύρια και... μία λίρα για τον Λουίς Σουάρες.

Η παραπληροφόρηση μπορεί πολλές φορές να οδηγήσει σε πολύ κακές καταστάσεις… Μία παρόμοια στιγμή έζησε και η Άρσεναλ το καλοκαίρι του 2013.

Οι «κανονιέρηδες» θέλανε να δυναμώσουν την επιθετική τους γραμμή και είχαν ως πρώτο στόχο τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος τότε αγωνιζόταν με την Λίβερπουλ. Απόλυτα φυσιολογικός ο στόχος, μιάς και ο Σουάρες ήταν από τότε ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών. Μέχρι εδώ όλα καλά…

Σύμφωνα με τις τότε πηγές της Άρσεναλ, ο Ουρουγουανός είχε ρήτρα 40 εκατομμυρίων λιρών με τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ. Έτσι οι διοικούντες την Άρσεναλ προχώρησαν σε κίνηση και με συνοπτικές διαδικασίες, έστειλαν την πρόταση των 40 εκατομμυρίων, προσθέτοντας και μία λίρα για να σπάσουν την ρήτρα και να ξεκινήσουν τις συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο οι μάλλον όχι και τόσο αξιόπιστες πηγές της Άρσεναλ, κατάφεραν να την ντροπιάσουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Ο Σουάρες δεν είχε καμία απολύτως ρήτρα στο συμβόλαιο του με την Λίβερπουλ, η οποία φυσικά απέρριψε την πρόταση και έβγαλε στη δημοσιότητα την πρόταση της Άρσεναλ.

Κανένας δεν ήξερε τον λόγο που οι Λονδρέζοι προχώρησαν στην πρόταση αυτή μέχρι που ο Αρσέν Βενγκέρ ξετύλιξε το κουβάρι όλης της ιστορίας…

«Ήμασταν πολύ κοντά στο να τον υπογράψουμε. Για την ακρίβεια τα είχαμε βρει σε όλα με τον Σουάρες και έμενε να σπάσουμε την υποτιθέμενη ρήτρα του στη Λίβερπουλ. Δυστυχώς υπήρξε μια λάθος συνεννόηση και εν τέλει ο Σουάρες δεν είχε καμία ρήτρα στο συμβόλαιο του. Φυσικά έμεινε στη Λίβερπουλ, η οποία του υποσχέθηκε πως θα τον άφηνε να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό την επόμενη σεζόν, όπως και έγινε» ανέφερε αρκετά χρόνια μετά το συμβάν ο Αλσατός.

Προφανώς η ιστορία προκάλεσε άφθονο γέλιο στο «Νησί». Μερικοί μάλιστα απορούσαν… με το τι κάπνιζαν στο «Έμιρεϊτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ