Τα Golden Awards της Premier League (pics+vids)

Τα Golden Awards της Premier League (pics+vids)

Μετά την ολοκλήρωση της Premier League, ο Τζέιμι Βάρντι βγήκε πρώτος σκόρερ, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είχε τις περισσότερες ασίστ και ο Έντερσον είχε τα περισσότερα clean sheets τη φετινή σεζόν.

Η Premier League ολοκληρώθηκε και ήρθε η στιγμή για τη βράβευση των κορυφαίων της φετινής σεζόν. Ο Τζέιμι Βάρντι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 23 γκολ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι είχε την… τιμητική της, καθώς ο Κέβιν Ντε Μπρόινε μοίρασε τις περισσότερες ασίστ (20) και ο Έντερσον είχε τα περισσότερα clean sheets (16).

Ο επιθετικός της Λέστερ μπορεί να μην κατάφερε να πάει τη Λέστερ στο επόμενο Champions League, αλλά τερμάτισε στην πρώτη θέση των σκόρερ με 23 γκολ (σε 35 συμμετοχές) και κατέκτησε το «Χρυσό Παπούτσι» στην Αγγλία για πρώτη φορά στην καριέρα του.

33-year-old Jamie Vardy overtakes Didier Drogba as the oldest player to win the Golden Boot 💪

Δημοσιεύτηκε από Bleacher Report Football στις Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λέστερ που κερδίζει αυτό το βραβείο, ενώ έγινε και ο γηραιότερος που το καταφέρνει σε ηλικία 33 ετών και 198 ημερών, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Ντιντιέ Ντρογκμπά (32 ετών) το 2009-10.

Στη μάχη των σκόρερ, άφησε πίσω του τον Ντάνι Ίνγκς που σκόραρε στο ματς της Σαουθάμπτον με τη Σέφιλντ, φτάνοντας τα 22, όσα είχε και ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που πέτυχε δύο γκολ απέναντι στη Γουότφορντ.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες στιγμές του τη σεζόν που πέρασε:

Σειρά έχει ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος πραγματοποίησε ακόμη μια εξαιρετική σεζόν, μοιράζοντας τις περισσότερες ασίστ στην Premier League (20).

😅

Δημοσιεύτηκε από Bleacher Report Football στις Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020

Ο Βέλγος αστέρας των «πολιτών» άφησε αρκετά πίσω του τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (13) και τον Άντριου Ρόμπερτσον (12) της Λίβερπουλ, καταφέρνοντας παράλληλα ένα μοναδικά επίτευγμα. Συγκεκριμένα, ισοφάρισε το ρεκόρ του Τιερί Ανρί από την αγωνιστική σεζόν 2002-2003.

Απολαύστε παρακάτω μερικές από τις πιο εξωπραγματικές ασίστ του 29χρονου:

Τέλος, ένας άλλος (εξίσου σημαντικός) παίκτης της Σίτι, ο Έντερσον, έλαβε το «Χρυσό Γάντι» για τη φετινή σεζόν στην Premier League. Ο Βραζιλιάνος διεθνής κράτησε για 16η φορά ανέπαφη την εστία του, αφήνοντας πίσω του τον Νίκ Πόουπ της Μπέρνλι (15) και τον Νταβίντ Ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (13).

With 16 clean sheets, Ederson wins the Premier League's Golden Glove for the first time 👐

Δημοσιεύτηκε από Bleacher Report Football στις Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020

Ο 26χρονος κατακτάει για πρώτη φορά στην καριέρα του το «Χρυσό Γάντι», το οποίο καταλήγει σε παίκτη της Σίτι για πρώτη φορά μετά το 2014-15, όταν το είχε πάρει ο Τζο Χαρτ.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις κορυφαίες του αποκρούσεις μέσα στη σεζόν:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ