Τσέλσι: Το μέλλον προβλέπεται… «μπλε»!

Τσέλσι: Το μέλλον προβλέπεται… «μπλε»!

Η Τσέλσι φέρεται να πυροδοτεί τη «βόμβα» Κάι Χάβερτς, μετά από εκείνες των Χακίμ Ζίγιεχ και Τίμο Βέρνερ, προσθέτοντας περισσότερη ποιότητα στο νεανικό ρόστερ του Φρανκ Λάμπαρντ, που πλέον μπορεί να ονειρεύεται δικαίως, να ζήσει πολλές μεγάλες «μπλε» στιγμές και ως προπονητής!

Σαν βόμβα είχε σκάσει στις 22 Φεβρουαρίου του 2019, η απόφαση της FIFA να τιμωρήσει την Τσέλσι με μεταγραφικό εμπάργκο για τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους. Μία απόφαση που έμοιαζε με χαριστική βολή για τους «μπλε», οι οποίοι δεν περνούσαν και το καλύτερο δυνατό διάστημα. Το τέλος της σεζόν βρήκε τους Λονδρέζους ως κατακτητές του Europa League, ωστόσο είδε τον σταρ της, Έντεν Αζάρ, να αποχωρεί και τον Φρανκ Λάμπαρντ να αναλαμβάνει το τεχνικό τιμόνι της ομάδας, έχοντας μόλις ολοκληρώσει την πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας προπονητής.

Όλα έδειχναν πως η Τσέλσι θα έκανε καιρό να σηκώσει… κεφάλι. Ο «θρύλος» των «μπλε» αποφάσισε να δώσει τόπο στα «νιάτα», καλώντας στην ομάδα πολλούς από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, που περνούσαν δανεικοί από εδώ και από εκεί. Ο Λάμπαρντ θέλησε να χτίσει μία νοοτροπία που ο κάθε ποδοσφαιριστής θα έβαζε το σήμα του συλλόγου πάνω από το «εγώ», δείχνοντας έτσι εμπιστοσύνη στα «παιδιά» της ομάδας.

Ο Τάμι Έιμπραχαμ, ο Μέισον Μάουντ, ο Φικάγιο Τομόρι και ο Ρις Τζέιμς ήταν μερικά από τα ονόματα που ο «Φράνκι» αποφάσισε να κρατήσει στο ρόστερ, έχοντας παράλληλα και τους Χάντσον Οντόι και Ρούμπεν Λόφτους Τσικ. Όλοι τους ποδοσφαιριστές που είχαν βγει από τα «φυτώρια» των Λονδρέζων, τα οποία έχουν ανέβει αισθητά τα τελευταία χρόνια. Όπως ήρθαν τα πράγματα, θα μπορούσαμε να πούμε πως η Τσέλσι επωφελήθηκε. Ο Φρανκ Λάμπαρντ βλέπει την ομάδα του να δυναμώνει αισθητά σε όλους τους τομείς και οι «μπλε» ετοιμάζονται να «ορμήξουν»!

Επίθεση… που τρομάζει!

Η επίθεση της Τσέλσι προκαλεί τρόμο μόνο στο άκουσμα των ονομάτων. Οι «μπλε» ολοκλήρωσαν τη σεζόν ως η 3η καλύτερη επίθεση του αγγλικού πρωταθλήματος, με 69 γκολ, πίσω μόνο από τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Ο Τάμι Έιμπραχαμ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις με 18 γκολ, ενώ είχε και 4 ασίστ.

Δεύτερος για την Τσέλσι, ο «σεληνιασμένος» των τελευταίων αγωνιστικών, Κρίστιαν Πούλισικ, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στα γήπεδα του «Νησιού» είχε 11 γκολ και 6 ασίστ, ενώ οι συγκρίσεις με τον Έντεν Αζάρ δίνουν και παίρνουν!

Στη λίστα μπαίνει και ο άτυχος της φετινής σεζόν, Κάλουμ Χάντσον Οντόι. Την περασμένη σεζόν ο Άγγλος εξτρέμ είχε κάνει πάταγο με τις εμφανίσεις του, με την Τσέλσι να δίνει μεγάλη μάχη με την Μπάγερν, καταφέρνοντας στο τέλος να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής πέρασε φέτος μία μεταβατική σεζόν, έχοντας επανέλθει από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο, ρίχνοντας τον τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά. Παρόλα αυτά ο Οντόι κατάφερε να ξεδιπλώσει αρκετές φορές μερικά από τα χαρίσματα του, τελειώνοντας τη σεζόν εν τέλει με 4 γκολ και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τι γίνεται όμως αν βάλουμε στην εξίσωση και τους νεοαποκτηθέντες; Πανικός! Ο Τίμο Βέρνερ πραγματοποίησε μία ονειρική σεζόν από όλες τις απόψεις, η οποία επιβραβεύτηκε με την μεταγραφή του στην Τσέλσι. Ο Γερμανός φορ ήταν on fire και ολοκλήρωσε τη σεζόν με τη Λειψία, έχοντας 32 γκολ και 10 ασίστ, δηλαδή είχε συμμετοχή σε 42 γκολ! Μόνο οι Λιονέλ Μέσι, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Τσίρο Ιμόμπιλε κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτόν τον αριθμό.

Εξίσου καλή σεζόν έκανε και ο άλλος σταρ των Λονδρέζων πλέον, Χακίμ Ζίγιεχ. Ο Μαροκινός φημίζεται κυρίως για την ικανότητα στο δημιουργικό κομμάτι και όχι αδίκως, αφού κατάφερε να «σερβίρει» 18 γκολ στους συμπαίκτες του στον Άγιαξ, ενώ παράλληλα σκόραρε και 8 φορές, με highlight φυσικά εκείνο το απίθανο γκολ κόντρα στη Βαλένθια, για τους ομίλους του Champions League!

Μεσαία γραμμή με άρωμα… Λάμπαρντ!

Λίγο πιο πίσω υπάρχει ο Μέισον Μάουντ. Ο Άγγλος μέσος, ήταν ένας από τους πιο σταθερούς και αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Λάμπαρντ καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν πραγματοποιώντας 52 συμμετοχές, αριθμός ρεκόρ για «απόφοιτο» των ακαδημιών του συλλόγου, στην «παρθενική» του σεζόν με την πρώτη ομάδα. Ο 21χρονος απέδειξε πως αν και κεντρικός μέσος, πράγματι έχει το γκολ στο αίμα του… θυμίζοντας τον προπονητή του, που φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ της Τσέλσι, με 211 γκολ. Με 8 γκολ και 6 ασίστ στην πρώτη του σεζόν, ο Μέισον Μάουντ μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ποδοσφαιριστή κλειδί για τη «νέα» Τσέλσι, η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμα να αντικαταστήσει τα γκολ του Λάμπαρντ, από το κέντρο. Μήπως ήρθε η ώρα;

Όπως και ο Χάντσον Οντόι, έτσι και ο Ρούμπεν Λόφτους Τσικ, στάθηκε άτυχος τη φετινή σεζόν. Ο Άγγλος επιθετικός μέσος είχε τραυματιστεί λίγο πριν από το τέλος της περασμένης σεζόν, με επίσης ρήξη αχίλλειου τένοντα, αφήνοντας τον εκτός μέχρι και το restart μετά την πανδημία. Οι περσινές του εμφανίσεις ωστόσο, μπορούν να φέρουν αισιοδοξία στις τάξεις της Τσέλσι, έχοντας χαρακτηριστικά που έλειπαν από τη μεσαία γραμμή της ομάδας, τη φετινή σεζόν. Δυνατός, με άριστη τεχνική κατάρτιση και έφεση στο σκοράρισμα.

Ακόμα πιο πίσω ο μικρότερος από όλους, Μπίλι Γκίλμουρ. Ένας ποδοσφαιριστής που δεν βλέπει συχνά δίχτυα, καθώς δεν είναι αυτός ο ρόλος του, ωστόσο διαβάζει και οργανώνει άριστα το παιχνίδι, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Οι εμφανίσεις του λίγο πριν από τη μεγάλη διακοπή είχαν σηκώσει μεγάλη κουβέντα, με εκείνη απέναντι στη Λίβερπουλ για το FA Cup, να θεωρείται μία από τις κορυφαίες της σεζόν, από ποδοσφαιριστή των «μπλε»!

Δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στο προσεχώς νέο μεταγραφικό απόκτημα της Τσέλσι. Ο Κάι Χάβερτς θεωρείται το Next Big Thing του γερμανικού ποδοσφαίρου, με τα στατιστικά και τις εμφανίσεις του, να το επιβεβαιώνουν στο 100%! Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση ποδοσφαιριστή, καθώς έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις από το κέντρο και μπροστά, έχοντας την ικανότητα να δημιουργήσει τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους συμπαίκτες του. Μόλις στα 21 του, ο Χάβερτς έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Bundesliga, που φτάνει τις 50 συμμετοχές, ενώ φέτος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 18 γκολ και 8 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Για να καταλάβει κανείς το πόσο σημαντικός μπορεί να αποδειχτεί για τους «μπλε» στον δημιουργικό τομέα, αρκεί να γνωρίζει πως τη φετινή δημιούργησε 50 κλασικές ευκαιρίες για γκολ, που αναλογεί στο 70% όλων των ευκαιριών που δημιούργησαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι, που αγωνιζόντουσαν στη μεσαία γραμμή. Εκπληκτικό…

Έτοιμη να δυναμώσει και την αδυναμία της

Στα μετόπισθεν η Τσέλσι αντιμετώπισε τρομερά προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι «μπλε» ήταν απογοητευτικοί στον αμυντικό τομέα, καθώς δέχτηκαν 79 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που αποτελεί την χειρότερη των τελευταίων 30 χρόνων, στην ιστορία του συλλόγου. Ο Φρανκ Λάμπαρντ είχε δηλώσει εξαρχής πως η ομάδα χρειαζόταν προσθήκες στα μετόπισθεν με την διοίκηση να κάνει το καθήκον της. Οι Λονδρέζοι βρίσκονται μία ανάσα από τον αριστερό πλάγιο μπακ της Λέστερ, Μπεν Τσίλγουελ, ο οποίος ήταν και ο πρώτος στόχος του 42χρονου τεχνικού. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει την ικανότητα να εφαρμόσει τις δουλειές των «μοντέρνων» μπακ, βοηθώντας συνεχώς στο επιθετικό κομμάτι, ενώ έχει όλο το μέλλον μπροστά του αφού είναι 23 ετών.

Από την άλλη πλευρά η Τσέλσι έχει ήδη τον Αθπιλικουέτα που ολοκλήρωσε τη σεζόν με 8 ασίστ. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται πάντως η δεύτερη σεζόν του Ρις Τζέιμς, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα «χαρτιά» των ακαδημιών. Ο Λάμπαρντ έχει αναφερθεί πολλές φορές στην περίπτωση του 21χρονου δεξιού μπακ, ο οποίος αρέσκεται αρκετά στις «κατεβασιές», έχοντας παράλληλα και πόδι φαρμάκι, που σπανίζει στα μπακ. Η στιγμή της σεζόν για τον Άγγλο, ήταν σίγουρα εκείνο το γκολ με τον Άγιαξ στην επική αναμέτρηση του «Στάμφορντ Μπριτζ», που έληξε 4-4.

Η κίνηση ματ ωστόσο είναι αυτή του Τιάγκο Σίλβα. Οι «μπλε» ετοιμάζουν ακόμη ένα «μπαμ», με αυτό του Βραζιλιάνου να είναι το πιο «αθόρυβο» αλλά και το πιο ουσιαστικό. Από το 2017 που αποχώρησε ο Τζον Τέρι, η Τσέλσι ψάχνει έναν ηγέτη στην αμυντική γραμμή, με τον Τιάγκο Σίλβα να έχει και με το παραπάνω την εμπειρία που χρειάζεται αυτή η νεανική Τσέλσι. Ένας ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει και θα συμβάλει στα μέγιστα, ώστε η Τσέλσι να ωριμάσει και να φανεί αντάξια των προσδοκιών και των απαιτήσεων, οι οποίες πλέον είναι αρκετά μεγάλες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ