Τι κάνει ο Μέσι όταν βλέπει Άγγλους; Αφηνιάζει!

Τι κάνει ο Μέσι όταν βλέπει Άγγλους; Αφηνιάζει!

Η Μάντσεστερ Σίτι κάνει τα πάντα ώστε να εξασφαλίσει την υπογραφή του Λέο Μέσι και to10.gr θυμάται τους αγώνες που έχει συναντήσει Άγγλους τους οποίους τους έχει τιμωρήσει ουκ ολίγες φορές!

Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης και όχι μόνο, κινείται στους ρυθμούς του Λιονέλ Μέσι. Δεν ήταν και μικρή η «βόμβα« που έσκασε χθες το βράδυ, όταν γνωστοποιήθηκε πως ο Αργεντινός άσος ενημέρωσε με φαξ τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, για την οριστική του απόφαση να αποχωρήσει από τους «μπλαουγκράνα», έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια.

Κάθε λίγη ώρα ανεβαίνει και βγαίνει στο φως της δημοσιότητας κάποια φήμη για τον επόμενο πιθανό προορισμό του 33χρονου. Ωστόσο σύμφωνα με τα περισσότερα ισπανικά και αγγλικά Μέσα, ο pulga, έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, έχοντας εκφράσει την επιθυμία του να μετακομίσει στο Μάντσεστερ, για χάρη της Σίτι.

Πολλοί είναι εκείνοι, που έχουν δηλώσει στο παρελθόν, πως ο Μέσι θα τα έβρισκε σκούρα στην Premier League, κόντρα στον «σκληροτράχηλο» τρόπο παιχνιδιού των Άγγλων… Τα στατιστικά ωστόσο καταρρίπτουν πανηγυρικά το συγκεκριμένο σκεπτικό, καθώς ο Λέο έχει πληγώσει τους Άγγλους και το τοπ6 της Premier League, πάρα πολλές φορές.

Άρσεναλ

Πρόκειτα για την αγαπημένη του «πελάτισσα» στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Μέσι έχει αντιμετωπίσει τους «κανονιέρηδες» έξι φορές, έχοντας σκοράρει εννιά φορές, ενώ έχει δώσει και μία ασίστ. Αποκορύφωμα φυσικά η μαγική εμφάνιση το 2010, όταν ο pulga, σκόραρε τέσσερα γκολ σε έναν αγώνα!

Μάντσεστερ Σίτι

Δεύτερη στη σχετική λίστα είναι η κατά πάσα πιθανότατα επόμενη ομάδα του. Οι «πολίτες» έχουν επίσης πονέσει αρκετά όσες φορές έχουν αντιμετωπίσει τον Αργεντινό σούπερ σταρ, έχοντας δεχτεί έξι γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ακόμη μία ομάδα που δεν έχει καταφέρει να περιορίσει τον Μέσι. Και πως να περιοριστεί ο Μέσι δηλαδή; Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν αντιμετωπίσει έξι φορές τον Αργεντινό, με τις δύο να είναι οι τελικοί του Champions League, το 2009 και το 2011. Και στους δύο τελικούς ο Λέο σκόραρε. Το 2009 εκτοξεύτηκε και με κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-0, ενώ δύο χρόνια αργότερα ήταν αυτός που έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Μπάρτσα στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», πριν κλείσει το σκορ ο Ντάβιντ Βίγια.

Τσέλσι

Η αλήθεια είναι πως η Τσέλσι τον έχει ζορίσει αρκετά, ωστόσο ο Μέσι κατάφερε να κάμψει και την αντίσταση των «μπλε». Ο 33χρονος τα έβρισκε σκούρα κόντρα στους Λονδρέζους, με τα πρώτα του γκολ εναντίον τους να έρχονται στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις. Το 2018 στη φάση των «16» του Champions League, ο Μέσι ήταν εκείνος που σκόραρε το εκτός έδρας γκολ στην Αγγλία, πριν «κλειδώσει» την πρόκριση στη Βαρκελώνη, σκοράροντας ακόμη δύο γκολ. Συνολικά έχει αντιμετωπίσει την Τσέλσι 10 φορές.

Λίβερπουλ

Ποιός μπορεί να ξεχάσει το περσινό γκολ από φάουλ κόντρα στους «κόκκινους»… Κανένας απολύτως. Ο Αργεντινός έχει αντιμετωπίσει συνολικά τέσσερις φορές την Λίβερπουλ, έχοντας σκοράρει δύο γκολ στον πρώτο αγώνα των περσινών ημιτελικών του Champions League.

Τότεναμ

Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια για να αντιμετωπίσει και την Τότεναμ ο Λέο Μέσι. Ο pulga αγωνίστηκε μόλις πέρσι για πρώτη φορά κόντρα στα «σπιρούνια», καταφέρνοντας να σκοράρει δύο φορές σε δύο αγώνες, στη φάση των ομίλων του Champions League.

Όπως αποδεικνύουν περίτρανα τα στατιστικά και οι εμφανίσεις, ο Λέο Μέσι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα κόντρα στους Άγγλους. Συνολικά έχει σκοράρει 26 γκολ σε 34 αναμετρήσεις κόντρα στο τοπ6 της Premier League. Μόνο ο Σέρχιο Αγκουέρο και ο Τζέιμι Βάρντι έχουν σκοράρει παραπάνω γκολ… Με την μικρή λεπτομέρεια, πως εκείνοι αγωνίζονται στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ