Στο μυαλό του Γκουαρντιόλα : Ετσι χωράει στην Σίτι ο Μέσι (pics)

Στο μυαλό του Γκουαρντιόλα : Ετσι χωράει στην Σίτι ο Μέσι (pics)

Η Μάντσεστερ Σίτι φανταζει το απόλυτο φαβορί για να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι - Πως ο Γκουαρντιόλα θα χωρέσει στους Πολίτες τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Στους ρυθμούς του Λιονέλ Μέσι χορεύει όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη μετά την απόφαση του να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα. Ο άνθρωπος που συνδύασε περισσότερο από κάθε άλλον το όνομα του με την χρύση εποχή του συλλόγου θέλει να αγωνίζεται από την επόμενη χρονιά εκτός Βαρκελώνης και ήδη αρκετές ομάδες έχουν εκφράσει τον ενδιαφέρον τους, με τις Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν να δίνουν την δική τους μάχη για να τον αποκτήσουν.

Παρόλο αυτά, αυτήν την στιγμή η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα φαντάζει το απόλυτο φαβορί για να εντάξει το ρόστερ της τον 33άχρονο άσο. Όλοι οι δρόμοι (αγωνιστικοί, οικονομικοί ακόμα και προσωπικοί) οδηγούν τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον κόσμο στο Μάντσεστερ. Ο Μέσι επιθυμεί διακαώς να συνεργαστεί και πάλι με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, μετά την κοινή τους παρουσία στην Μπαρτσελόνα, για να συνεχίσει να γράφει τον μύθο του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Στο δικό του κεφάλι οι Πολίτες φαντάζουν ο ιδανικός προορισμός για να συνεχίσει την καριέρα του. Να συνεχίσει να είναι ο κορυφαίος του κόσμου, με την  Μάντσεστερ Σίτι αν καταφέρει να τον  αποκτήσει, να είναι άξιο αναφοράς πως ο Γκουαρδιόλα θα τον χρησιμοποιήσει.

False 9

Ο Γκουαρντιόλα στην θητεία του στην Μπαρτσελόνα εισήγαγε την ορολογία false 9, με τον Μέσι να ήταν ο ποδοσφαιριστής που είχε αναλάβει τον ρόλο. Στην Μάντσεστερ Σίτι ο Καταλανός τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει αυτόν τον σχηματισμό μόνο στα φετινά παιχνίδια στο Champions League.

Με την Ρεάλ στο Μπερναμπέου false 9 είχαν χρησιμοποιηθεί οι Κέβιν Ντε Μπρόινε και Μπερνάντο Σίλβα, ενώ στον επαναληπτικό ο Φίλ Φόντεν ήταν αυτός που αγωνίστηκε ως ψευτόεννιάρι.

Με τον Μέσι στο ρόστερ ο Γκουαρντιόλα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτόν τον σχηματισμό πιο τακτικά, με τους Ζεσούς και Στέρλινγκ να αγωνίζονται στα άκρα της επίθεσης. Με αυτό το σχήμα άλλωστε ο Καταλανός τεχνικός είχε κατακτήσει για τελευταία φορά το Champions League.

Δεξί εξτρέμ

Όταν ο Λουίς Σουάρες μετακόμισε στο Καμπ Νου και στην Μπαρτσελόνα, ο Μέσι μετατέθηκε στις πτέρυγες σε ένα κλασικό 4-3-3.Στην Μάντσεστερ Σίτι, το πιο λογικό να ξεκίνησει σαν δεξί εξτρεμ, με τον Αγουέρο ως κεντρικός επιθετικός και τον Στέρλινγκ ως αριστέρο εξτρέμ.

Ένας τέτοιος σχηματισμός θυμίζει αρκετά την Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρικέ, με το MSN (Μέσι, Σουάρες, Νειμάρ), να σμπαραλιάζει κάθε αντίπαλη άμυνα. Δυο διαφορετικές τριάδες, αλλά με πολλά κοινά σημεία, όπως ταχύτητα και εκτελεστική δεινότητα.

Κεντικός μέσος

Το μοναδικό πρόβλημα του Μέσι για την επίθεση της Μάντσεστερ Σίτι είναι ότι στα 33 του δεν μπορεί να πιέζει, στην ένταση που θέλει ο Γκουαρντιόλα.

Ο Καταλανός τεχνικός θα θέλει να τον έχει όσο πιο φρέσκο γίνεται, και η πιθανότητα να αντικαταστήσει ουσιαστικά τον Νταβίντ Σίλβα, ο οποίος αποχώρησε από τον σύλλογο, μοιάζει να είναι πιθανή.

Με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε στο δημιουργικό ρόλο, ο Μέσι θα είναι πιο ελεύθερος στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θα χρειάζεται να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, όπως τα τελευταία χρόνια στην Μπαρτσελόνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ