Premier League : Ανάμεσα στους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία ο Μπερμπάτοφ! (vid)

Premier League : Ανάμεσα στους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία ο Μπερμπάτοφ! (vid)

Μια ανεπίσημη μεν, ιδιαίτερα τιμητική δε διάκριση έλαβε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό FourFourTwo ανάμεσα στους κορυφαίους επιθετικούς στην ιστορία της Premier League.

Πέραν των τίτλων που έχει κατακτήσει, κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει λάβει και αρκετές ατομικές διακρίσεις. Έχει ανακηρυχτεί -μεταξύ άλλων- επτά φορές ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη Βουλγαρία, καλύτερος παίκτης της χρονιάς σε Φούλαμ, Τότεναμ και Μονακό, δύο φορές παίκτης του μήνα στην Αγγλία, ενώ ισάριθμες φορές έχει συμπεριληφθεί στην ομάδα της χρονιάς στην Premier League. Σε αυτές τις διακρίσεις, ήρθε να προστεθεί μια ανεπίσημη μεν, όμως ιδιαίτερα τιμητική για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος συγκαταλαλέχθηκε από το περιοδικό FourFourTwo ανάμεσα στους κορυφαίους επιθετικούς στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, στο οποίο αγωνίστηκε για 7.5 χρόνια με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Ο 36χρονος πλέον Μπερμπάτοφ, ο οποίος φορά πλέον τη φανέλα της ινδικής Kerala Blasters, κατέλαβε την 19η θέση της σχετικής λίστας (σκόραρε 94 γκολ και μοίρασε 42 ασίστ σε 229 συμμετοχές στην Premier League), όντας μπροστά από παίκτες όπως ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, Ζερμέν Ντεφόε, Γιούργκεν Κλίνσμαν, Λες Φέρντιναντ, Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ, Ρομέλου Λουκακού, Χάρι Κέιν, Κάρλος Τέβες, Ντιέγκο Κόστα και Νικολά Ανελκά. Την πρώτη θέση, κατέλαβε δικαιωματικά ο Τιερί Ανρί.

Ο Μπερμπάτοφ έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (είχε αποκτηθεί από τις ακαδημίες της ZSCA Sofia), με τους Βούλγαρους να τον πουλάνε τον Γενάρη του 2001 στη Μπάγερ Λεβερκούζεν έναντι 2.5000.000 ευρώ. Το 2006 ξεκίνησε το… αγγλικό όνειρο για τον Ντίμιταρ, ο οποίος πέρασε μια διετία στην Τότεναμ (2006-2008, τον πήρε έναντι 15.7000.000 ευρώ), μια τετραετία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2008-2012, τον πήρε έναντι 38.000.000 ευρώ) και ενάμισι χρόνο στη Φούλαμ (Αύγουστος 2012 – Γενάρης 2014, τον πήρε έναντι 5.000.000 ευρώ).

Ενάμισι χρόνο αγωνίστηκε και στη Γαλλία με τη φανέλα της Μονακό και μετά τη θητεία του στη Γαλλία ήρθε στην πατρίδα μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Με τον Δικέφαλο του Βορρά συμμετείχε σε συνολικά 25 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας πέντε τέρματα, μη δικαιώνοντας τις προσδοκίες και μένοντας ελεύθερος με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2015/16. Για ένα χρόνο έμεινε εκτός δράσης, επιστρέφοντας σε αυτή τον περασμένο Αύγουστο, όταν και υπέγραψε στην ινδική Kerala Blasters. Το τελευταίο του επίσημο γκολ ωστόσο παραμένει «ασπρόμαυρο» και συγκεκριμένα αυτό που είχε πετύχει στην εντός έδρας νίκη επί της Βέροιας στις 17 Γενάρη του 2016, ανοίγοντας στο 43′ το σκορ με πέναλτι.

Δείτε όλα τα γκολ του Μπερμπάτοφ στην Premier League

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ