Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 3-1

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 3-1

Ο Σέρχιο Αγκουέρο χτύπησε τρεις φορές και οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι στη νίκη κόντρα στη Νιούκαστλ (3-1). Στο +12 από τη δεύτερη Γιουναίτεντ οι Πολίτες.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν χρειάστηκε να «φορτσάρει» ιδιαίτερα κόντρα στη Νιούκαστλ (3-1), με τον Σέρχιο Αγκουέρο να πετυχαίνει και τα τρία τέρματα της ομάδας του (34′, 63′, 83′) και να επαναφέρει τη διαφορά από τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ στους 12 βαθμούς.

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Σίτι η οποία πίεσε ασφυκτικά τις Καρακάξες, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 34′ η πίεση των Πολιτών μετουσιώθηκε σε γκολ, με τον Ντε Μπρόινε να κάνει μια σέντρα σουτ από αριστερά και τον Αγκουέρο να βρίσκει ελάχιστον την μπάλα και να την στέλνει στα δίχτυα. Ο Αργεντινός έχει συμμετοχή σε 14 γκολ (12 τέρματα, 2 ασίστ) σε ματς πρωταθλήματος με τη Νιούκαστλ, όσα έχει και ο Όουεν, με τον Ρούνεϊ να είναι ο μοναδικός που έχει περισσότερα (15).

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισαν να έχουν το πόδι στο «γκάζι» και στο 63′ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Αγκουέρο να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ, σε μια φάση που δεν φάνηκε να υπάρχει κάποια παράβαση. Η Νιούκαστλ έδειξε «σφυγμό» μετά το 2-0 και κατάφερε να μειώσει στο 67ο λεπτό με όμορφο πλασέ του Μέρφι.

Το γκολ αυτό αποδείχτηκε, όμως, μια μικρή παρένθεση στην κυριαρχία της Σίτι, η οποία «είδε» τον Αγκουέρο να κλείνει το χατ τρικ του στο 83′. Ο Σανέ έκανε ότι ήθελε την άμυνα της ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ και έδωσε πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Αργεντινό που «τελείωσε» το ματς.

Καθολική η υπεροχή της Σίτι στο παιχνίδι, με το 83% ποσοστό κατοχής να αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Οι Πολίτες με τη νίκη αυτή έφτασαν στους 65 βαθμούς και άνοιξαν και πάλι τη διαφορά στους 12 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από την άλλη, η Νιούκαστλ έμεινε στους 23 βαθμούς και τη 15η θέση.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Φερναντίνιο, Σίλβα, Στέρλινγκ (86′ Μπερνάρντο Σίλβα), Αγκουέρο, Σανέ (87′ Ντίαζ)

Νιούκαστλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντάρλοου, Μανκίγιο (66′ Γέντλιν), Χέιντεν, Λασέλς, Κλαρκ, Ντάμετ, Μέρφι, Σέλβι, Ντιαμέ, Ατσού (64′ Πέρεζ), Χοσέλυ (76′ Γκέιλ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ