Η επιθετική γραμμή της Τσέλσι τρομάζει… (pics)

Η επιθετική γραμμή της Τσέλσι τρομάζει… (pics)

Αμπραχάμ, Ζιρού, Πούλισικ, Ζιγιές, Βέρνερ, Χάβερτς. Η γραμμή κρούσης της Τσέλσι τρομάζει...

Η αρχή έγινε με τον Ζιγιές, ακολούθησε ο Βέρνερ και τέλος ήταν ο Χάβερτς. Και οι τρεις, επιλογές του Φράνκ Λάμπαρντ, ο οποίος φρέσκαρε την επιθετική του γραμμή με ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά στην Premier League. Οι Μπλε έβγαλαν από τα ταμεία τους για τους προαναφερθέντες το ποσό των 173 εκατ. ευρώ, ενώ αν μπουν και στην εξίσωση και οι αποκτήσεις των Τσίλγουελ, Τιάγκο Σίλβα, Σαρ, το συνολικό ποσό ανέρχεται πάνω από 230 εκατ. ευρώ.

Ο Φράνκ Λάμπαρντ στον έναν χρόνο που βρίσκεται στην Τσέλσι έχει προλάβει να βάλει την δική του υπογραφή. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα νεανικό σύνολο, το οποίο έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης. Μπορεί να μην κατέκτησε κάποιον τίτλο στην παρθενική του χρονιά στους Μπλε, αλλά η παρουσία του ήταν κάτι παραπάνω θετική. Οδήγησε τους Λονδρέζους στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, ενώ εξασφάλισε και την συμμετοχή τους στο επόμενο Champions League.

Πλέον, η Τσέλσι, μετά τις μεταγραφικές της κινήσεις, φέρεται έτοιμη να διεκδικήσει και πάλι με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Το άρμα μάχη της θα είναι η επιθετική της γραμμή. Ζιγιές, Βέρνερ, Χάβερτς είναι τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τους συμπαίκτες τους, ενώ αν μπει σε αυτό το μείγμα και οι Ζιρού-Αμπραχάμ-Πούλισικ η επίθεση των Μπλε τρομάζει!

O νέος είναι ωραίος (Αμπράχαμ), ο παλιός είναι αλλιώς (Ζιρού)

Ο Αμπράχαμ πήρε φανέλα βασικού την προηγούμενη χρονιά από πολύ νωρίς και το ξεπλήρωσε με το κάτι παραπάνω στον Φράνκ Λάμπαρντ. Ο Αγγλος επιθετικός πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά στην Premier League και σε 34 συμμετοχές σημείωσε 15 γκολ και μοίρασε και 4 ασίστ, ενώ σε 8 αγώνες στο Champions League μέτρησε 3 τέρματα και μία ασίστ.

Η επιβράβευση για τον Άμπραχαμ ήρθε τον περασμένο Μάρτιο. Ο 22άχρονος επιθετικός στην εκδήλωση «London Football Awards» αναδείχθηκε ο καλύτερος αλλά και ο νεότερος παίκτης της χρονιάς και έτσι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, στην ιστορία των συγκεκριμένων βραβείων, που κατακτά και τους δύο τίτλους.

Από την άλλη, εν αντιθέσει με τον Αμπραχάμ, ο Ζιρού στην αρχή της χρονιάς δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Φράνκ Λάμπαρντ, με τον Γάλλο να σκέφτεται ακόμα και την μεταγραφή τον Ιανουάριο. Ωστόσο, μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, και αφού είχε προηγηθεί το ραντεβού με τον Αγγλο τεχνικό, ο Ζιρού ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Τσέλσι και ήταν από τους βασικούς λόγους που οι Μπλε εξασφάλισαν και την συμμετοχή τους στο επόμενο Champions League, αλλά και την παρουσία τους στον τελικό του FA Cup. Σε 25 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις σημείωσε 10 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ.

Οι δυο killers (Βέρνερ-Χάβερτς) 

Η Τσέλσι έκανε την μεγάλη έκπληξη με την απόκτηση του Τίμο Βέρνερ, πληρώνοντας στην Λειψία τη ρήτρα των 49 εκατομμυρίων λιρών, που είχε στο συμβόλαιο του. Η εκτελεστική δεινότητα του Γερμανού είναι γνώστη. Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του κόντρα στην Μπράιτον  χρειάστηκε 4 λεπτά για να σκοράρει, δείχνοντας από νωρίς ότι θα είναι το σημείο αναφοράς των Μπλε την ερχόμενη χρονιά.Στα τέσσερα χρόνια που ήταν στην Λειψία σημείωσε 76 τέρματα, ενώ παράλληλα μοίρασε και 32 ασίστ. Με αυτά τα νούμερα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους επιθετικούς των Top-5 πρωταθλημάτων από το 2016.

Από κοντά είναι και ο Κάι Χάβερτς. Το τελευταίο χρονικά απόκτημα των Μπλε πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά με την φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν.  Ένας παίκτης-πασπαρτού, καθώς μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις από το κέντρο και μπροστά. Τα στατιστικά του με την γερμανική ομάδα (18 γκολ, 8 ασίστ) είναι αντιπροσωπευτικά των ικανοτήτων του, με τον  21άχρονο μεσοπεπιθετικό να είναι αυτός που παραλίγο να οδηγήσει τις Ασπιρίνες (5η θέση στην Bundesliga) στην έξοδο στο Champions League.

Ο ζογκλέρ Ζιγιές και ο μαέστρος Πούλισικ

Η προσθήκη  του Ζιγιές ήταν αυτή που σηματοδότησε την μεταγραφική… αντεπίθεση της Τσέλσι. O 27άχρονος άσος ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών  στην πορεία του Aγιαξ μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, το 2019.  H καλή τεχνική κατάρτιση και η ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Μαροκινού, ο οποίος…υπόσχεται να σηκώσει το Στάμφορντ Μπριτζ στο πόδι. Με την φανέλα του Αίαντα στο πρωτάθλημα, μέχρι αυτό να διακοπεί οριστικά από την πανδημία του κορωνοϊού είχε μοιράσει 13 ασίστ, ενώ πρόσθεσε και 6 τέρματα.

Τέλος, ο Captain America της Τσέλσι, Κρίστιαν Πούλισικ θα είναι εκείνος που θα πάρει τον ρόλο του ενορχηστρωτή. Ο παίκτης που έχει αναλάβει τον ρόλο να αντικαταστήσει τον Εντέν Αζάρ στην ενδεκάδα των Μπλε άργησε να προσαρμοστεί στην Premier League, ωστόσο έμελλε να δώσει άμεσα τις απαντήσεις του. Την περασμένη χρονιά ο Αμερικανός άσος σημείωσε 11 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Φράνκ Λάμπαρντ  τον εμπιστεύεται απόλυτα και αυτό φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ