Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 2-1

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 2-1

Η Άρσεναλ νίκησε 2-1 τη Γουέστ Χαμ στο «Έμιρειτς» για τη 2η αγωνιστική της Premier League χάρη στο γκολ του 21χρονου Ενκέτια στο 85ο λεπτό.

Αφεντικό στο Λονδρέζικο ντέρμπι η Άρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν δύσκολα 2-1 της Γουέστ Χαμ στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Premier League και με δύο νίκες έφτασαν τους έξι βαθμούς.

Η ομάδα του Αρτέτα πήρε το προβάδισμα στο 25ο λεπτό. Ο Ομπαμεγιάνγκ από τα αριστερά εντός περιοχής βρήκε ωραία τον Λακαζέτ, κι αυτός με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 35ο λεπτό, αλλά ο Σακά αστόχησε από ιδανικό σημείο.

Ωστόσο, δεν πήγαν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, καθώς η Γουέστ Χαμ κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Μπόουεν έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Φρέντερικς από τα δεξιά, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Αντόνιο από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1 στο 45ο λεπτό.

Τα «σφυριά» πατούσαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έφτασαν κοντά στην ανατροπή στο 67ο λεπτό.

Ο Μαζουακού έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Αντόνιο πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Λένο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπόουεν προσπάθησε να σκοράρει αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και οι αμυντικοί της Άρσεναλ απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Ο Αρτέτα έβλεπε ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να απειλήσει, γι’ αυτό πήρε την απόφαση να περάσει στο 77ο λεπτό τον Ενκέτια, ο οποίος τον δικαίωσε λίγο αργότερα.

Στο 85ο λεπτό, ο Σακά έβγαλε τρομερή κάθετη στον Θεμπάγιος, αυτός έδωσε πάρε-βάλε το γκολ στον Ενκετιά, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-1.

Έτσι, ο νεαρός Άγγλος αποδείχτηκε η χρυσή αλλαγή του Αρτέτα, λυτρώνοντας την ομάδα του με το πρώτο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Κολάσινατς, Μαγκαλιάες, Χόλντινγκ, Σακά (89’ Νταβίντ Λουίζ), Μπεγερίν, Τζάκα, Θεμπάγιος, Ομπαμεγιάνγκ, Γουίλιαν (64’ Πεπέ), Λακαζέτ (77’ Ενκετιά)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Φρέντερικς, Ντιόπ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Φορνάλς (89’ Αλέρ), Μαζουακού (90’ Άντερσον), Μπόουεν (83’ Γιαρμολένκο), Αντόνιο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ