Το «3 στα 3» ξυπνά εφιάλτες στην Έβερτον

Το «3 στα 3» ξυπνά εφιάλτες στην Έβερτον

Η Έβερτον έχει ξεκινήσει ιδανικά τις υποχρεώσεις της στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως αυτό το σερί των τριών νικών επαναφέρει μνήμες του παρελθόντος.

Θα χρειαστεί να πάμε 27 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στη σεζόν 1993-1994 για να βρούμε αντίστοιχο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς για την Έβερτον με «3 στα 3». Μία εκκίνηση που χαροποιεί στο έπακρο τον κόσμο των «ζαχαρωτών», αλλά παράλληλα τρομάζει και ξυπνά εφιάλτες της ιστορίας.

Ούτε σαν σκέψη δεν θέλει να περνάει από το μυαλό του Κάρλο Αντσελότι ότι το φινάλε της φετινής σεζόν θα είναι αντίστοιχο του 1993-1994, όταν η Έβερτον τερμάτισε στην 17η θέση. Οι τρεις σερί νίκες ακολουθήθηκαν από τρείς σερί ήττες και γενικώς εκείνη η σεζόν είναι από αυτές που προσπαθούν να… σβήσουν από τη μνήμη τους οι φίλοι του συλλόγου. Σε ένα πρωτάθλημα 22 ομάδων και με μόλις ένα βαθμό από τη ζώνη του υποβιβασμού, εκείνη η χρονιά δεν θυμίζει σε τίποτα τις ένδοξες εποχές που μεσουρανούσε η ομάδα του Λίβερπουλ.

Προπονητής εκείνης της καταστροφικής χρονιάς ήταν ο Άγγλος Χάουαρντ Κένταλ (1946-2015), ο οποίος απολύθηκε στα μέσα της σεζόν για δεύτερη φορά από τα «ζαχαρωτά» για να έρθει στη χώρα μας και να προπονήσει την Ξάνθη. Αργότερα, τη σεζόν 1998-1999 κάθισε για ένα χρόνο από τον πάγκο του Εθνικού.

Οι τρεις σερί νίκες τότε είχαν επιτευχθεί κόντρα στην Σαουθάμπτον εκτός έδρας με 2-0, απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτυ εντός έδρας με 1-0  στην και στην τρίτη αγωνιστική ξανά εντός έδρας με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 4-2. Ακολούθησαν οι διαδοχικές ήττες από Νιούκαστλ, Άρσεναλ και Άστον Βίλα. Πρωταθλήτρια εκείνη τη χρονιά αναδείχτηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 92 πόντους, Μπλάκμπερν και Νιούκαστλ κατέλαβαν δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ουραγός ήταν Σουίντον, ενώ μαζί της υποβιβάστηκαν στην Τσάμπιονσιπ οι Όλνταμ με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.  Αξίζει να σημειωθεί πως με ένα βαθμό πάνω από την Έβερτον στην 16η θέση είχε τερματίσει η Μάντσεστερ Σίτυ και η Τότεναμ, ενώ ακριβώς από πάνω στην 14η βρισκόταν η Τσέλσι.

Συνεπώς, ναι μεν οι τρεις σερί νίκες στο ξεκίνημα σκορπούν άφθονη αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, αλλά παράλληλα… ξεθάβουν κι έναν τρομακτικό εφιάλτη από τις «μαύρες» μέρες του παρελθόντος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ