Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Γκουαρντιόλα δέχτηκε πέντε γκολ

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Γκουαρντιόλα δέχτηκε πέντε γκολ

Μετά από 686 παιχνίδια στην καριέρα του, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έφυγε από το γήπεδο με την ομάδα του να έχει δεχτεί πέντε γκολ. Ποια άλλα ρεκόρ... έσπασαν με αυτό το 5-2 της Λέστερ στο Έτιχαντ.

Ούτε ένα, ούτε δύο. Ούτε δέκα, ούτε είκοσι. Ούτε… 100. Ούτε καν… 600. Ο «μαγικός αριθμός»; 686. Τόσα ήταν τα παιχνίδια που ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε κοουτσάρει στην προπονητική του καριέρα σαν πρώτος τεχνικός σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστεςρ Σίτι. Το ματς κόντρα στη Λέστερ ήταν το υπ’ αριθμό 687.

Γιατί το κάνουμε θέμα; Διότι αυτό θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή. Όχι για καλό λόγο φυσικά. Αυτό το ματς είναι το πρώτο στην καριέρα του που η ομάδα του δέχεται πέντε γκολ. Η 27η Σεπτεμβρίου 2020 θα μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό του Γκουαρντιόλα.

Δεν θα το θυμάται όμως μόνο ο Καταλανός προπονητής. Μια σειρά από αρνητικά ρεκόρ «έγραψε» αυτό το 5-2 της Λέστερ στο «Έτιχαντ». Οι «πολίτες» δέχτηκαν για πρώτη φορά πάνω από τέσσερα γκολ στο συγκεκριμένο γήπεδο ενώ η τελευταία φορά που η Σίτι έφυγε από το γήπεδο με πέντε ή περισσότερα γκολ ήταν στις 11 Μαΐου του 2008, όταν ηττήθηκε με 8-1 εκτός έδρας από τη Μίντλεσμπρο.

Ο Βάρντι έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει χατ τρικ σε έδρα ομάδας του Γκουαρντιόλα, ενώ η Λέστερ έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Premier League που κερδίζει και ευστοχεί σε τρία πέναλτι στο ίδιο παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ