Τότεναμ – Νιουκάστλ 1-1

Τότεναμ – Νιουκάστλ 1-1

Παρότι η Τότεναμ κρατούσε τη νίκη στα χέρια της (1-0), η Νιουκάστλ με πέναλτι μετά από χρήση του VAR στο 90+7' έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από το Λονδίνο.

Έπαιξε με τη φωτιά και… κάηκε η Τότεναμ.

Με τον Γκάρεθ Μπέιλ στις εξέδρες, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κρατούσε τη νίκη στα χέρια της χάρη στο γκολ του Λούκας από το πρώτο μέρος, αλλά η Νιουκάστλ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Λονδίνο χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γουίλσον στο 97ο λεπτό.

Οι Λονδρέζοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο παιχνίδι αλλά δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» τη νίκη και στο τέλος το πλήρωσαν.

Παρότι η Νιουκάστλ δεν απείλησε σε κανένα ουσιαστικά σημείο την Τότεναμ, ο Γουίλσον με πέναλτι που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, ισοφάρισε στην εκπνοή του αγώνα.

Οι διαμαρτυρίες, μάλιστα, συνεχίστηκαν και μετά τη λήξη, με τον αναπληρωματικό γκολκίπερ των Λονδρέζων, Νούνο Σάντος, να αποβάλλεται από τον διαιτητή με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Ντάρλοου σταμάτησε εντυπωσιακά το φάουλ του Λο Σέλσο και στη συνέχεια το πλασέ του Κέιν. Ο Άγγλος επιθετικός προσπάθησε ξανά να σκοράρει στο 9ο λεπτό με κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Ντάρλοου απέκρουσε.

Η Τότεναμ πίεζε ασταμάτητα και εντέλει πήρε το προβάδισμα στο 25ο λεπτό. Ο Κέιν μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Λούκας από κοντά έκανε το 1-0.

Τα «σπιρούνια» έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να αυξήσουν το προβάδισμά τους πριν την ανάπαυλα. Στο 27ο λεπτό ο Ντάρλοου είπε όχι σε τρομερό πλασέ του Κέιν, ενώ ο Σον στάθηκε άτυχος καθώς σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι (30′, 41′).

Στο δεύτερο μέρος, η Τότεναμ συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο γήπεδο και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πάρει τη νίκη, όλα άλλαξαν στις καθυστερήσεις.

Στο 89ο λεπτό, ο Ντέιβις έδιωξε την μπάλα, η οποία βρήκε στο σώμα του συμπαίκτη του, Χέιμπιεργκ, μια φάση που λίγο έλειψε να κοστίσει στην Τότεναμ.

Στη συνέχεια, μετά από την εκτέλεση του Κάρολ, η μπάλα φάνηκε ότι βρίσκει στο χέρι του Ντάιερ, ο οποίος όμως ήταν γυρισμένος, με τον διαιτητή να μην υποδεικνύει κάτι.

Ωστόσο, σε πανομοιότυπη φάση στο 93ο λεπτό, η μπάλα βρήκε ξανά στο χέρι του Ντάιερ, ο οποίος ήταν ξανά γυρισμένος, αλλά ο διαιτητής αυτή τη φορά έκανε χρήση του VAR (πήγε να ελέγξει και ο ίδιος τη φάση) και έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Ο Γουίλσον ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 97ο λεπτό, με τον Μουρίνιο να εξοργίζεται με την απόφαση και να αποχωρεί πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό και έφτασαν τους 4.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Σάντσες, Ντέιβις, Ντόχερτι, Ντάιερ, Χέιμπιεργκ, Λούκας Μόουρα (79’ Λαμέλα), Λο Σέλσο (77’ Εντομπελέ), Γουίνκς, Σον (46’ Μπερχβάιν), Κέιν

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντάρλοου, Λασέλς, Φερνάντεθ, Μανκίγιο, Ρίτσι (69’ Λιούις), Σέλβεϊ, Χέντρικ (74’ Μέρφι), Αλμιρόν (77’ Κάρολ), Χέιντεν, Γουίλσον, Ζοέλιντον

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ