Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Φοράει γραβάτα και μιλάει με τον Μπέκαμ. Ποιος είναι;
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

«Η Premier League να αναλάβει τις ευθύνες της»

Ο Άγγλος υπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι οι μικρές αγγλικές κατηγορίες χρειάζονται στήριξη.

«Η Premier League να αναλάβει τις ευθύνες της» | to10.gr

Να επιδείξει συλλογική ευθύνη, κάλεσε την Premier League o υπουργός Αθλητισμού της Αγγλίας, Νάιντζελ Χάντλεστον. Ο Άγγλος πολιτικός μίλησε στο Κοινοβούλιο για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές αγγλικές κατηγορίες και υποστήριξε ότι αναμένει τη βοήθεια των μεγάλων της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι ομάδες αποδέχθηκαν τις ευθύνες τους. Περιμένουμε και απαιτούμε από αυτούς να βοηθήσουν περαιτέρω στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου. Αυτό ακριβώς φαίνεται να το καταλαβαίνει η Premier League και είμαι πεπεισμένος ότι θα παίξουν το ρόλο τους και θα έχουμε μια ανακοίνωση πολύ σύντομα» ανέφερε ο Χάντλεστον.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, οι ομάδες της League Two θα έχουν απώλειες εσόδων 250 εκατομμυρίων ευρώ από το κεκλεισμένων των θυρών, ενώ τα σωματεία της National League έχουν αιτηθεί κυβερνητική στήριξη και έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα την έχουν.

Προκειμένου το ποδόσφαιρο στην Αγγλία να αντέξει, ο Χάντλεστον επανέλαβε ότι είναι καθοριστικής σημασίας η συνδρομή της Premier League. Τόνισε ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την υποστήριξη των μικρότερων κατηγοριών, αλλά ότι αναμένει «και απαιτούμε από την Premier League να συνεργαστεί με το EFL πολύ προσεκτικά και να αναλάβει τις ευθύνες της».

Οι αναφορές του Χάντλεστον δεν είναι τυχαίες, διότι αρκετές ομάδες της Premier League έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για διάθεση χρημάτων στις χαμηλότερες βαθμίδες, με το επιχείρημα ότι πληρώνουν ήδη αρκετά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από