Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 7-2

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 7-2

Η Άστον Βίλα διέσυρε με 7-2 τη Λίβερπουλ για την 4η αγωνιστική της Premier League, με τους «κόκκινους» να δέχονται επτά γκολ στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1963.

Ασύλληπτο, απερίγραπτο, ανεπανάληπτο.

Η Άστον Βίλα διέσυρε με 7-2 τη Λίβερπουλ για την 4η αγωνιστική της Premier League, με τους «χωριάτες» να κάνουν… σκόνη τους πρωταθλητές Αγγλίας, πραγματοποιώντας μια απίθανη εμφάνιση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γουότκινς που πέτυχε χατ-τρικ για την ομάδα του Ντιν Σμιθ, δύο ο Γκρίλις κι από ένα οι ΜακΓκίν και Μπάρκλεϊ.

Τελευταία φορά που η Λίβερπουλ δέχτηκε επτά γκολ στο πρωτάθλημα ήταν τον Απρίλιο του 1963 από την Τότεναμ εκτός έδρας (2-7).

Το ματς

Οι «χωριάτες ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς στο παιχνίδι χάρη σε ένα τραγικό λάθος του Άντριαν.

Ο Ρόμπερτσον γύρισε την μπάλα στον Ισπανό τερματοφύλακα, αυτός έκανε λάθος πάσα, δίνοντας την ευκαιρία στον Γκρίλις να στρώσει στον Γουότκινς, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό (1-0).

Οι «κόκκινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Φιρμίνο (15′, 21′), αλλά ο Μαρτίνες με καίριες αποκρούσεις κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Κι αφού δεν κατάφερε να ισοφαρίσει η Λίβερπουλ, η Άστον Βίλα διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Γουότκινς μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, πέρασε τον Γκόμεζ  και με άπιαστο σουτ έκανε το 2-0.

Οι «χωριάτες» έφτασαν πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ, αλλά το πλασέ του Μπάρκλεϊ ήταν αδύναμο και πέρασε άουτ στο 31ο λεπτό.

Η ομάδα του Κλοπ ανέβασε την απόδοσή της και μείωσε στο 33ο λεπτό. Ο Κεϊτά δεν βρήκε το σουτ όπως ήθελε, αλλά στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Σαλάχ, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ έκανε το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, είχαν άμεση απάντηση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπάρκλεϊ από τα δεξιά, ο ΜακΓκιν έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Φαν Ντάικ και να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1 στο 35ο λεπτό.

Παρά την συντριπτική τους κατοχή μπάλας (75%-25%), οι «κόκκινοι» είχαν τρανταχτά κενά στην άμυνα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον η Βίλα και σκόραρε για τέταρτη φορά στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Μπάρκλεϊ βρήκε στο πίσω δοκάρι τον Τρεζεγκέ, αυτός γύρισε την μπάλα στην περιοχή και Γουότκινς με κοντινή κεφαλιά έκανε το 4-1 στο 39ο λεπτό, πετυχαίνοντας χατ-τρικ!

Η ομάδα του Ντιν Σμιθ έδειχνε ασταμάτητη και στην αρχή του δεύτερου μέρους βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Μπάρκλεϊ πρώτα απείλησε στο 52ο λεπτό, με το σουτ που επιχείρησε να περνάει ψηλά και λίγο αργότερα σκόραρε. Ο Άγγλος συνεργάστηκε υπέροχα με τον Γκρίλις, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αφού πρώτα κόντραρε στον Αλεξάντερ-Άρνολντ (5-1)

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, η Λίβερπουλ μείωσε σε 5-2 με τον Σαλάχ από κοντά, αλλά το σόου της Βίλα είχε και συνέχεια.

Στο 66ο λεπτό, ο Γκρίλις μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Φαμπίνιο και να καταλήγει στα δίχτυα του Άντριαν για το 6-2.

Η Βίλα ήταν πραγματικά ασταμάτητη και κάθε ευκαιρία της… μύριζε γκολ. Το ανεπανάληπτο σόου της ολοκλήρωσε ο Γκρίλις που βγήκε τετ-α-τετ με τον Άντριαν και πλάσαρε ιδανικά διαμορφώνοντας το απίθανο 7-2.

Λίγο έλειψε να πετύχει και όγδοο γκολ η ομάδα του Ντιν Σμιθ, αλλά ο Γουότκινς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από κοντά στο 85ο λεπτό.

Άστον Βίλα: Μαρτίνεθ, Μινγκς, Τάργκετ, Κονσά, Μπάρκλεϊ, Γκρίλις, Τρεζεγκέ (87’ Τραορέ), ΜακΓκίν, Κας (80’ Ελμοχαμαντί), Ντόουγκλας Λουίζ (80’ Νακαμπά), Γουότκινς.

Λίβερπουλ: Αντριάν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Γκόμες (61’ Τζόουνς), Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (46’ Μιναμίνο), Φαμπίνιο, Φιρμίνο (68’ Μίλνερ), Σαλάχ, Ζότα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ