Πρέμιερ Λιγκ : Στα 12,47 δισ. ευρώ τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης τριετίας

Πρέμιερ Λιγκ : Στα 12,47 δισ. ευρώ τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης τριετίας

Σε απίστευτα «ύψη» θα φτάσουν τα ποσά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ σε όλο τον πλανήτη, καθώς το αγγλικό πρωτάθλημα αναμένεται να λάβει περίπου 12,5 δισ. ευρώ για την μετάδοση αγώνων του.

Ολοένα και αυξάνεται η αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς το νέο πακέτο της επόμενης τριετίας, ξεκινώντας από το 2019, θα αξίζει συνολικά 12,47 δισ. ευρώ!

Όπως αναφέρει το Bloomberg.com η Sky Plc και η BT Group Plc θα κληθούν να καταβάλλουν δισεκατομμύρια λίρες, για να συνεχίσουν να μεταδίδουν το αγγλικό πρωτάθλημα, καθώς η ζήτηση από τους νέους ανταγωνιστές θα φτάσει την αξία των δικαιωμάτων σε νέα μεγάλα «ύψη».

Η Ampere Analysis αναφέρει μάλιστα πως στη δημοπρασία του επόμενο μήνα, τα τριετή δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης της Πρέμιερ Λιγκ αναμένεται να φτάσουν από 6,43 έως και 6,77 δισ. ευρώ, με την άυξηση να φτάνει το 15% σε σχέση με τη δημοπρασία του 2015.

Τέσσερα ή πέντε από τα διαθέσιμα πακέτα θα καταλήξουν στο Sky, δύο ή τρία στην BT, ενώ ένας ακόμη πλειοδότης, κατά πάσα πιθανότητα Amazon ή Liberty Global, είναι έτοιμος να πάρει ένα ή δύο.

Μαζί με τις πωλήσεις στο εξωτερικό, τα συνολικά έσοδα της Πρέμιερ Λιγκ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τα επόμενα τρία χρόνια, με αφετηρία το 2019, θα φτάσουν στα 12,47 δισ. ευρώ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ