«Χαμένη των μεταγραφών η Γιουνάιτεντ, νικήτρια η Έβερτον» (pics)

«Χαμένη των μεταγραφών η Γιουνάιτεντ, νικήτρια η Έβερτον» (pics)

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισαν να δώσουν τον «τίτλο» των χειρότερων μεταγραφών 18 ατζέντηδες της Premier League, με την Έβερτον από την άλλη να βγαίνει η μεγάλη νικήτρια της περιόδου.

Μια από τις πιο περίεργες μεταγραφικές περιόδου των τελευταίων ετών έλαβε τέλος… Οι περισσότερες ομάδες του κόσμου κινήθηκαν χωρίς να ανοίγονται πολύ, καλύπτοντας τις όποιες τρύπες των ρόστερ τους με πιο προσεκτικές κινήσεις.

Σε αυτήν την κατηγορία δεν ανήκουν ωστόσο, οι ομάδες της Premier League. Το «Νησί» ήταν δραστήριο για ακόμη μια σεζόν, με τρανό παράδειγμα την Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς που ξόδεψε σχεδόν 250 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και τη Μάντσεστερ Σίτι του Σεϊχι, που έφτασε τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Άγγλοι που αρέσκονται στις συγκρίσεις και στους υπολογισμούς, προχώρησαν σε ένα γκάλοπ και μια αξιολόγηση των μεταγραφών της Premier League, βάζοντας κάτω 18 ατζέντηδες να ψηφίσουν και να κατατάξουν τις μεταγραφές.

Οι κατηγορίες ήταν δύο. Οι χειρότερες μεταγραφές των αγγλικών ομάδων, ενώ από την άλλη πλευρά αξιολογήθηκαν και οι καλύτερες…

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά και μάλιστα με μια σχετική άνεση… Δυστυχώς για εκείνη και τους φιλάθλους της, η κατηγορία που κατάφεραν να υπερισχύσουν ήταν η κακή…

Σύμφωνα με τους 18 ανώνυμους ατζέντηδες, η χειρότερη αγγλική μεταγραφή της φετινής περιόδου, ήταν αυτή του Έντισον Καβάνι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, ο ένας εκ των μάνατζερ απόρρισε με τη «μπίζνα» των «κόκκινων διαβόλων»… «Θέλετε να μου πείτε πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρησιμοποίησε σωστά το φετινό της μπάτζετ; Το να δίνει 200.000 λίρες την εβδομάδα σε έναν ποδοσφαιριστή που δε θα έχει την απαιτούμενη βοήθεια από τους συμπαίκτες του, είναι μια πολύ άστοχη κίνηση».

Στη δεύτερη θέση της λίστας, είναι το άλλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, Ντόνι Φαν Ντε Μπεκ. Οι περισσότεροι μάνατζερ βρήκαν εύστοχο το ποσό των 40 εκατομμυρίων που έδωσε στον Άγιαξ η Γιουνάιτεντ, ωστόσο αυτό που τους προκάλεσε εντύπωση είναι πως το ρόστερ της ομάδας ήταν ήδη «γεμάτο» με μέσους, θεωρώντας τη μεταγραφή του Φαν Ντε Μπεκ αχρείαστη.

Η «δίκη» της Γιουνάιτεντ ωστόσο δεν τελειώνει εδώ, καθώς κατέχει και την τέταρτη θέση της λίστας με τον 18 χρονο Αμάντ Ντιαλό, για την οποίο οι «κόκκινοι διάβολοι» δαπάνησαν κάτι παραπάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ!

Στην αντίπερα όχθη, η φοβερή και τρομερή Έβερτον του Κάρλο Αντσελότι είδε τρεις μεταγραφές της να βρίσκονται στο τοπ 6 της κατηγορίας! Τα «ζαχαρωτά» που κάνουν θραύση με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια εντυπωσίασαν τους ατζέντηδες οι οποίοι έδωσαν τη δική τους «ψήφο» εμπιστοσύνης. Στην πρώτη θέση ωστόσο βρίσκεται ένας από την «αιώνια εχθρό», Λίβερπουλ.

Φυσικά ο Τιάγκο Αλκάνταρα κατέκτησε την κορυφή, καθώς οι «κόκκινοι» πρόσθεσαν στο ρόστερ τους έναν από τους καλύτερους μέσους του κόσμου, με «μόλις» 25 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας κατακτήσει και το τρεμπλ με την Μπάγερν πριν από μερικές εβδομάδες.

Δεύτερη και τρίτη θέση για τους δύο νεοαποκτηθέντες της Έβερτον, Χάμες Ροντρίγκες και Άλαν, οι οποίοι έχουν καταλυτικό ρόλο στη «μεταμόρφωση» της Έβερτον. «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ανεβάζει το επίπεδο και το πρεστίζ ολόκληρου του συλλόγου», ανέφερε ένας από τους ατζέντηδες για τον Χάμες Ροντρίγκες.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ