Μάγκατ για Γκουαρντιόλα : «Το σύστημά του δεν πέτυχε χωρίς τον Μέσι»

Μάγκατ για Γκουαρντιόλα : «Το σύστημά του δεν πέτυχε χωρίς τον Μέσι»

Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στον Πεπ Γκουαρντιόλα και τόνισε πως το σύστημα που είχε στη Μπαρτσελόνα, πέτυχε λόγω του Λιονέλ Μέσι.

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από την ημέρα, που ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός προπονητής ήταν ο «αρχιτέκτονας» για μία από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του αθλήματος ενώ ήταν ο δημιουργός του περίφημου «τίκι-τάκα».

Ωστόσο, ο Φέλιξ Μάγκατ έχει αντίθετη άποψη για το πόσο επιτυχημένο ήταν το σύστημα του τεχνικού της Μάντσεστερ Σίτι. Ο πολύπειρος Γερμανός κόουτς τόνισε πως, το πλάνο του Πεπ είχε επιτυχία λόγω της παρουσίας του Λιονέλ Μέσι, εξηγώντας με παραδείγματα τι εννοεί.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως σε Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι, δεν έχει πετύχει τόσα, όσα με τους «μπλαουγκράνα», βγάζοντας αποτυχημένο το πλάνο του, χωρίς την παρουσία του Αργεντινού αστέρα. Αναλυτικά είπε:

«Ο Μέσι πήρε τους τίτλους, όχι ο Πεπ. Χωρίς τον Μέσι το σύστημα του Γκουαρντιόλα δεν θα λειτουργούσε τόσο πετυχημένα. Διαφορετικά θα έπαιρνε το Champions League τόσο με την Μπάγερν, όσο και με τη Σίτι.

Το τίκι-τάκα λειτουργεί μόνο αν έχεις παίκτες που τεχνικά είναι ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Το να κρατάς απλώς συνεχώς την μπάλα είναι βαρετό και μια μεγάλη ομάδα δεν το έχει ανάγκη. Ο Γκουαρντιόλα συχνά χάνεται στην προσπάθεια να κερδίσει ένα ματς πριν αρχίσει. Αυτό τον οδηγεί συχνά σε κακές αποφάσεις που δεν φέρνουν επιτυχίες»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ