Mάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 1-0

Mάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 1-0

Με χρυσό σκόρερ τον Ραχίμ Στέρλινγκ η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Άρσεναλ με 1-0 και σημείωσε την δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε ως βασικός μετά από σχεδόν πέντε μήνες ο Σέρχιο Αγουέρο.

Η βαθμολογική της θέση δεν της επέτρεπε άλλη απώλεια βαθμών. Μετά την ήττα κόντρα στην Λέστερ και την ισοπαλία κόντρα στην Λιντς, η Μάντσεστερ Σίτι χρειαζόταν μόνο την νίκη για να μην χάσει την επαφή της με την κορυφή από νωρίς. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League παρουσίασε δυο πρόσωπα κόντρα στους Κανονιέρηδες και με γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ επικράτησε με 1-0, παίρνοντας την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και την πρώτη μετά από σχεδόν ένα μήνα.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση. Απείλησε μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Μαχρέζ, αλλά το σουτ του Αλγερινού πέρασε ελάχιστα έξω. Στο 23΄ η Σίτι άνοιξε το σκορ. Ο Αγουέρο άνοιξε αριστερά στον Φόντεν, εκείνος νικήθηκε από τον Λένο αλλά ο Στέρλινγκ με πλασέ από το πέναλτι έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ η Άρσεναλ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 25ο λεπτό ο Σακά έκανε όμορφη ενέργεια από τα αριστερά, επιχείρησε και το σουτ αλλά ο Έντερσον έδιωξε σε κόρνερ, ενώ λίγο αργότερα ο η κεφαλιά του Πέπε έφυγε λίγο έξω. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έβρισε χώρους να απειλήσει.

Στο 40ο λεπτό ο Σακά άλλαξε στα αριστερά με τον Ομπαμεγιάνγκ και βρέθηκε μόνος με τον Έντερσον, έκανε το πλασέ αλλά ο Βραζιλιάνος έσωσε εντυπωσιακά. Μάλιστα στο 41’ ο Βραζιλιάνος νίκησε και τον Ομπαμεγιάνγκ σε απίθανο τετ α τετ, ωστόσο ο Γκαμπονέζος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να απειλήσει με την Σίτι να κρατάει εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα.

ΣΙΤΙ: Χέντερσον, Κανσέλο, Γουόκερ, Ντίας, Ακέ, Φόντεν (89’ Φερναντίνιο), Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Αγουέρο (65’ Γκιντογκάν), Στέρλινγκ, Μαχρέζ

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγερίν, Μαγκαλιάες, Λουίζ, Τίρνεϊ, Θεμπάγιος, Τζάκα (83’ Τόμας), Σακά, Πεπέ (83’ Ενκετιά), Γουίλιαν (69’ Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ