Μπέρνλι – Τσέλσι 0-3

Μπέρνλι – Τσέλσι 0-3

Με τον Χακίμ Ζίγιες να «μαγεύει» στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στην Premier League, η Τσέλσι «καθάρισε» (0-3) εύκολα απέναντι στην Μπέρνλι και μείωσε στο -1 τη διαφορά από την κορυφή, έχοντας ωστόσο και ένα παιχνίδι περισσότερο.

Με τον Χακίμ Ζίγιες να «μαγεύει» στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στην Premier League, η Τσέλσι «καθάρισε» (0-3) εύκολα απέναντι στην Μπέρνλι και μείωσε στο -1 τη διαφορά από την κορυφή, έχοντας ωστόσο και ένα παιχνίδι περισσότερο. Γκολ και ασίστ ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός.

Το ματς

Χωρίς την κλασική ευκαιρία κύλησε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Η Τσέλσι είχε την μπάλα, είχε και τη διάθεση να δημιουργήσει ευκαιρίες, ωστόσο το τείχος της Μπέρνλι δεν της άφησε κανέναν ανοιχτό χώρο, με την πρώτη «γεύση» φάσης να έρχεται στο 24ο λεπτό, ωστόσο ο Πόουπ έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Έιμπραχαμ.

Οι «μπλε» συνέχισαν να πιέζουν τους γηπεδούχους, με το σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ να κυκλοφορεί άψογα την μπάλα. Το γκολ «μύριζε» και εν τέλει ήρθε στο 26ο λεπτό. Στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στην Premier League, ο Χακίμ Ζίγιες εκμεταλλεύτηκε την όμορφη ενέργεια των συμπαικτών του και με ένα ξαφνικό τελείωμα έξω από την περιοχή ξεγέλασε τον Πόουπ και έγραψε το 1-0 για την Τσέλσι.

Μετά το γκολ του στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στο Champions League, ο Μαροκινός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής έπειτα από έξι χρόνια που σκοράρει στις «παρθενικές» του εμφανίσεις στην αρχική ενδεκάδα σε Premier League και Champions League. Ο τελευταίος που το είχε καταφέρει αυτό ως ποδοσφαιριστής της Τσέλσι ήταν ο Ντιέγκο Κόστα το 2014.

Οι Λονδρέζοι συνέχισαν να πιέζουν, ωστόσο δεν μπόρεσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βέρνερ απείλησε ξανά για την Τσέλσι, με την μπάλα όμως να καταλήγει αρκετά άουτ. Αυτός που τελικά έδωσε το «μαξιλαράκι» που έψαχνε η Τσέλσι ήταν ο Κουρτ Ζουμά. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έμεινε μόνος, ανενόχλητος στο κόρνερ του Μάουντ και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 63′. Επτά λεπτά αργότερα οι «μπλε» κλείδωσαν οριστικά το «τρίποντο», με τον «μάγο» Ζίγιες να «σερβίρει» στον Βέρνερ, ο οποίος ευστόχησε και έγραψε το 3-0.

Η Τσέλσι μάλιστα σκόραρε ξανά με τον Ζιρού, ωστόσο ο Γάλλος ήταν εκτεθειμένος, με το γκολ να ακυρώνεται σωστά. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν «αθόρυβα», με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια πολύ σημαντική νίκη και να φτάνουν στους 12 βαθμούς και στο -1 από την κορυφή, με ένα παιχνίδι περισσότερο. Στα αξιοσημείωτα, αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη φορά που οι «μπλε» κράτησαν το μηδέν στην εστία τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ