Τότεναμ – Μπράιτον 2-1

Τότεναμ – Μπράιτον 2-1

Με το πρώτο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στην επιστροφή του στη Τότεναμ, τα «σπιρούνια» επικράτησαν με 2-1 απέναντι στην Μπράιτον και μείωσαν στους δύο βαθμούς τη διαφορά τους από την κορυφή. Επτά συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη στην Premier League η ομάδα του Μουρίνιο.

Με το πρώτο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στην επιστροφή του στη Τότεναμ, τα «σπιρούνια» επικράτησαν με 2-1 απέναντι στην Μπράιτον και μείωσαν στους δύο βαθμούς τη διαφορά τους από την κορυφή. Επτά συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη στην Premier League η ομάδα του Μουρίνιο. 7 χρόνια και 166 μέρες χρειάστηκαν να περάσουν για να σκοράρει ξανά με την Τότεναμ ο Ουαλός.

Το ματς

Η Τότεναμ ξεκίνησε καλύτερα και πατούσε σαφώς πιο σίγουρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, κάνοντας «κύκλους» έξω από την περιοχή της Μπράιτον στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Εν τέλει η ευκαιρία ήρθε στο 10ο λεπτό, με τον Χάρι Κέιν να στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία. Τρία λεπτά αργότερα, ο Άγγλος πήρε το αίμα του πίσω και άνοιξε το σκορ από τα έντεκα βήματα, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του. Η Τότεναμ δεν επαναπαύτηκε και συνέχισε να πιέζει, με τον Λαμέλα να χάνει σημαντική ευκαιρία για το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπράιτον φάνηκε να ανεβαίνει και να παίρνει μέτρα στο «τερέν». Στο 56ο λεπτό οι «γλάροι» ξεδιπλώθηκαν άψογα στον αγωνιστικό χώρο, με τον 19χρονο δεξιό μπακ, Τάρικ Λάμπτεϊ να σκοράρει και να ισοφαρίζει σε 1-1. Ένα γκολ που θα έπρεπε να ακυρωθεί καθώς είχε προηγηθεί φάουλ σε παίκτη της Τότεναμ, ωστόσο διαιτητής και VAR είχαν άλλη άποψη…

Οι γηπεδούχοι δεν έπεσαν ψυχολογικά, με τον Λαμέλα να απειλεί σε χρόνο ντε-τε και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Μάλιστα, στην επόμενη φάση τα «σπιρούνια» έχασαν απίθανη ευκαιρία με τον Χάρι Κέιν, ο οποίος έστειλε επίσης την μπάλα στο δοκάρι από απόσταση δύο μέτρων!

Στο 73ο λεπτό ήρθε η στιγμή που περίμεναν όλοι οι φίλαθλοι της Τότεναμ… Ο Γκάρεθ Μπέιλ σκόραρε με μια υπέροχη κεφαλιά το πρώτο του γκολ στη νέα του σελίδα στην ομάδα, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ουαλού με τους spurs έπειτα από επτά χρόνια και 166 ημέρες, ενώ η ασίστ ήρθε από τον επίσης πρώην παίκτη της Ρεάλ, Ρεγκιλόν.

Η Μπράιτον φάνηκε επηρεασμένη από την εξέλιξη του αγώνα, ενώ έχασε και τον Λάμπτεϊ, ο οποίος αντικαταστάθηκε αναγκαστικά.

Οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν σοβαρά στα εναπομείναντα λεπτά και κατάφεραν να πάρουν ένα πάρα πολύ σημαντικό «τρίποντο» φτάνοντας τους 14 βαθμούς, μόλις δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Ρεγκιλόν, Ντόχερτι, Ντάιερ, Αλντερβάιρελντ, Χόιμπιεργκ, Σισοκό, Εντομπελέ (63’ Λο Σέλσο), Λαμέλα (70’ Μπέιλ), Σον (85’ Ντέιβις), Κέιν

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Σάντσες, Μπερν, Μαρτς (66’ Μπερνάρντο), Γουέμπστερ, Φέλτμαν, Λάμπτεϊ (79’ ΜακΆλιστερ), Μπισουμά, Γουάιτ, Λαλάνα, Γκρος, Τροσάρ (76’ Γουέλμπεκ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ