Λιντς – Λέστερ 1-4

Λιντς – Λέστερ 1-4

Με τον Τζέιμι Βάρντι να έχει συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα γκολ, η Λέστερ πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα της Λιντς και επιβλήθηκε με 4-1 απέναντι στην ομάδα του Μπιέλσα. Στο -1 από την κορυφή οι «αλεπούδες».

Με τον Τζέιμι Βάρντι να έχει συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα γκολ, η Λέστερ πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα της Λιντς και επιβλήθηκε με 4-1 απέναντι στην ομάδα του Μπιέλσα. Στο -1 από την κορυφή οι «αλεπούδες».

Το ματς

Ούτε πέντε λεπτά δεν χρειάστηκε η Λέστερ για να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση. Ο Χάρβεϊ Μπαρνς ήταν αυτός που έβαλε μπροστά τις «αλεπούδες» με 1-0, μόλις στο 2ο λεπτό. Μια φάση που ξεκίνησε με το πανέξυπνο κλέψιμο του Βάρντι στην πάσα του Κοχ, με τον Άγγλο φορ να δίνει πάσα πάρε βάλε στον νεαρό εξτρέμ και εκείνος να πλασάρει σε κενή εστία χωρίς κανένα πρόβλημα.

Βάρντι και Μπαρνς κάνανε πραγματικά ό,τι ήθελαν μπροστά με τη Λέστερ να πιάνει στο λαιμό τη Λιντς, η οποία έμοιαζε υπνωτισμένη. Η Λέστερ συνέχισε να πιέζει και να παίζει με τις «θανατηφόρες» αντεπιθέσεις της, με τους γηπεδούχους να μην έχουν καμία απάντηση.

Το δεύτερο γκολ «μύριζε» από «χιλιόμετρα» και εν τέλει ήρθε στο 21ο λεπτό. Η Λέστερ εκμεταλλεύτηκε ακόμη ένα λάθος της Λιντς, με τον Γιούρι Τίλεμανς να σκοράρει επίσης σε κενή εστία και να βάζει με δύο γκολ μπροστά τις «αλεπούδες».

Η ομάδα του Μπιέλσα δεν μπορούσε να αντιδράσει και είχε μια ανούσια κατοχή, την οποία δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε κάποια επικίνδυνη φάση. Μάλιστα, τα «παγώνια» κάποια στιγμή έφτασαν να έχουν και 70% κατοχή, κάτι που φάνηκε να μην ενοχλεί καθόλου την ομάδα του Ρότζερς. Οι γηπεδούχοι πάντως έχασαν δύο καλές ευκαιρίες πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Μπάμφρορντ να μην καταφέρνει να μειώσει σε καμία από τις περιπτώσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λιντς ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά. Μόλις τρία λεπτά χρειάστηκαν να περάσουν ώστε οι γηπεδούχοι να μπουν και πάλι στο ματς και να μειώσουν σε 2-1, με τον Ντάλας να είναι ο σκόρερ. Το γκολ ανέβασε τόσο ψυχολογικά, όσο και αγωνιστικά τη Λιντς, η οποία πατούσε σαφώς καλύτερα στο πρώτο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 55ο λεπτό μάλιστα ο Ερνάντεθ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με το τελείωμα του να χτυπάει στο δοκάρι του Σμάιχελ!

Οι «αλεπούδες» έδειχναν «σαστισμένες», με τα «παγώνια» να παίζουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν και να πιέζουν ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους. Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπάφορντ να απειλήσει, ωστόσο ο Σμάιχελ τον πρόλαβε λίγο πριν κάνει το τελείωμα.

Η έλευση του Μάντισον φάνηκε να δίνει νέα πνοή στην επίθεση της Λέστερ που είχε ξεμείνει από ιδέες, με τον Άγγλο να δημιουργεί και την πρώτη κλασική ευκαιρία της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο. Η Λέστερ όχι απλά ισορρόπησε αλλά έδωσε και τη «χαριστική» βολή στη Λιντς, «κλειδώνοντας» το «τρίποντο». Ο Μάντισον έσπασε με μια απίθανη κάθετη μπαλιά την άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Ουντέρ έβγαλε τον Βάρντι μπροστά σε κενή εστία και ο Άγγλος δεν θα μπορούσε να αστοχήσει από εκεί, γράφοντας το 3-1.

Ο Βάρντι βγήκε από το παιχνίδι, η Λέστερ όμως δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι. Στο 86ο λεπτό ο Τίλεμανς εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που κέρδισε ο Μάντισον, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1, δίνοντας έτσι και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «αλεπούδων» που μείωσαν στον έναν βαθμό τη διαφορά τους από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Κούπερ, Έιλινγκ, Ντάλας (81’ Αλιόσκι), Κοχ, Χάρισον, Κλιχ, Κόστα, Σάκλετον (46’ Πόβεδα Οκάμπο), Ερνάντεθ (67’ Ρόμπερτς), Μπάμφορντ.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Φοφανά, Φουχς, Τόμας, Τζάστιν, Μεντί, Ολμπράιτον, Πράε (63’ Μάντισον), Τίλεμανς, Μπαρνς (71’ Ουντέρ), Βάρντι (85’ Μόργκαν)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ