Τσέλσι : Η μεταμόρφωση της άμυνας και το «τείχος» Μεντί (pics)

Τσέλσι : Η μεταμόρφωση της άμυνας και το «τείχος» Μεντί (pics)

Η Τσέλσι περνάει μια εκπληκτική περίοδο με την άμυνα και τον Εντουάρντ Μεντί να έχουν καθοριστικό ρόλο στη μεταμόρφωση αυτή.

Μπορεί την περασμένη σεζόν η Τσέλσι να εμφάνισε μια τραγική άμυνα χωρίς καμία υπερβολή, ωστόσο τη φετινή αγωνιστική περίοδο τα πρώτα δείγματα είναι μόνο ενθαρρυντικά. Οι «μπλε» έμειναν για ακόμη ένα παιχνίδι χωρίς να δεχτούν γκολ, επικράτησαν εύκολα με 3-0 απέναντι στην Ρεν και συνεχίζουν να φτιάχνουν ένα πολύ καλό σερί.

Καταλυτικό ρόλο στην «αντεπίθεση» που πραγματοποιεί η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ έχει η άμυνα. Με ηγέτη τον Τιάγκο Σίλβα, οι Λονδρέζοι παρουσιάζουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, καθώς ο πολύπειρος Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός έχει καταφέρει να φτιάξει ένα φοβερό δίδυμο στα μετόπισθεν με τον αλλοπρόσαλλο Κερτ Ζουμά!

Στην Premier League, η Τσέλσι έχει την τέταρτη καλύτερη άμυνα με 9 γκολ παθητικό, καθώς μόνο Γουλβς, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι έχουν δεχτεί λιγότερα, ενώ στα τελευταία τρία παιχνίδια οι «μπλε» έχουν ρεκόρ 10-0!

Ο πιο καθοριστικός παράγοντας ωστόσο δεν είναι άλλος από τον Εντουάρντ Μεντί. Ο Σενεγαλέζος τερματοφύλακας έχει μεταμορφώσει την εικόνα των «μπλε» και τη δεδομένη στιγμή μοιάζει με τείχος για κάθε αντίπαλη επίθεση. Κόντρα στην πρώην ομάδα του, ο 28χρονος κράτησε το έκτο συνεχόμενο clean sheet, ισοφαρίζοντας την επίδοση του «θρύλου» της ομάδας, Πετρ Τσεχ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ