Χακίμ Ζίγιες : Ο «μάγος» του Λάμπαρντ εκτοξεύει την Τσέλσι (pics, vids)

Χακίμ Ζίγιες : Ο «μάγος» του Λάμπαρντ εκτοξεύει την Τσέλσι (pics, vids)

Ο Χακίμ Ζίγιες «μαγεύει» σε αυτές τις πρώτες του εμφανίσεις ως ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να βλέπει την πιο «αθόρυβη» του μεταγραφή να κάνει την περισσότερη... φασαρία!

Μπορεί η «νέα» Τσέλσι των επτά μεταγραφών του Φρανκ Λάμπαρντ να μην ξεκίνησε ιδανικά, ωστόσο όπως φαίνεται έχει ξεκινήσει την αντεπίθεση της. Οι «μπλε» μπαίνουν στο break των Εθνικών με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς βρίσκονται μόλις στο -3 από την κορυφή, με τη ψυχολογία της ομάδας να είναι στα ύψη, προερχόμενη από τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Λονδρέζοι έχουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 20 γκολ ενεργητικό, ενώ ο Τιάγκο Σίλβα φέρεται να έχει «δέσει» την άμυνα, με την Τσέλσι να κατέχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 10 γκολ κατά.

Ο άνθρωπος που δείχνει ωστόσο να έχει μεταμορφώσει την εικόνα της ομάδας δεν είναι άλλος από τον Χακίμ Ζίγιες. Όλοι όσοι παρακολουθούν τον Μαροκινό από τις ημέρες του στον Άγιαξ γνωρίζουν πως πρόκειται για μια «μηχανή» δημιουργίας που δεν σταματάει να «σερβίρει» στους συμπαίκτες του. Ήταν η πρώτη μεταγραφή του Φρανκ Λάμπαρντ στην Τσέλσι, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο οι «μπλε» ανακοίνωναν την απόκτηση του από τον Αίαντα έναντι 37 εκατομμυρίων ευρώ. Μία μεταγραφή που με τα πρώτα δείγματα γραφής της αποδεικνύει πως είναι η «κλοπή» του καλοκαιριού.

Στο τελευταίο παιχνίδι της Τσέλσι απέναντι στη Σέφιλντ, ο 27χρονος κατάφερε να μοιράσει δύο γκολ και να δημιουργήσει άλλα τόσα… Πάρε βάλε στον Τσίγλουελ, ενώ γκολ είχε και ο Τιάγκο Σίλβα από μπαλιά του Μαροκινού. Απέναντι στις «λεπίδες» έφτιαξε έξι ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, επίδοση που κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν έχει καταγράψει τη φετινή σεζόν στην Premier League. Αναμενόμενα ο Ζίγιες πήρε σπίτι του τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης, με τον ίδιο να δηλώνει πως δεν φοβάται να παίρνει ρίσκα, αλλά αντιθέτως αυτά είναι που τον εξιτάρουν και τον κάνουν να νιώθει πιο άνετα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα κόντρα στην Κράσνονταρ ήταν επίσης απολαυστικός, καθώς κατάφερε να σκοράρει το παρθενικό του γκολ με την μπλε φανέλα, ενώ στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με την Μπρένλι, είχε επίσης ένα γκολ και μία ασίστ.

Όπως και με τη Σέφιλντ, έτσι και σε αυτά τα δύο παιχνίδια, ο Μαροκινός πήρε τον τίτλο του MVP, πράγμα που σημαίνει πως στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ως βασικός, έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά και να βγει ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής των αναμετρήσεων.

Ο τελικός απολογισμός του Ζίγιες σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί βασικός είναι τέσσερις νίκες, δύο γκολ και τρεις ασίστ. Η πιο «αθόρυβη» μεταγραφή της Τσέλσι κάνει αυτή τη στιγμή την περισσότερη φασαρία..

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ