Τσέλσι – Μπόρνμουθ 0-3

Τσέλσι – Μπόρνμουθ 0-3

Η Μπόρνμουθ έκανε ένα τρομερό παιχνίδι και εκμεταλλευόμενη την κάκιστη αμυντική λειτουργία της Τσέλσι πέρασε με 3-0 από το Στάμφορντ Μπριτζ! Νίκες για Έβερτον, Νιούκαστλ, ισόπαλες Σαουθάμπτον και Μπράιτον.

Απογοητευτική Τσέλσι, μαγική Μπόρνμουθ! Τα «Κεράσια» έκαναν ένα τρομερό παιχνίδι και πήραν διπλό μέσα στην έδρα των πρωταθλητών Αγγλίας, η άμυνα των οποίων βρισκόταν σε άλλο… γήπεδο.

Η εικόνα του πρώτου μέρους δεν προμήνυε με κανένα τρόπο το τι θα ακολουθούσε στο ματς, καθώς οι Μπλε του Λονδίνου ήταν αυτοί που πίεζαν και έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ, με τους Κέιχιλ (31′) και Τζαπακόστα (39΄) να μην μπορούν να σκοράρουν.

Με τη έναρξη του δευτέρου μέρους  οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να παγώσουν το Στάμφορντ Μπριτζ, όταν στο 51′ ο Γούιλσον έφυγε στην πλάτη της άμυνας των μπλε και με υπέροχο πλασέ έκανε το 0-1. Η Μπόρνμουθ ανέβασε κι άλλο την πίεση της και στο 62′ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Στάνισλας να εκμεταλλεύεται την αδράνεια των Μπλε να διώξουν και να πλασάρει υπέροχα τον Κουρτουά.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε τα «Κεράσια» πέτυχαν και τρίτο γκολ πέντε λεπτά αργότερα με τον πρώην παίκτη της Τσέλσι, Νέιθαν Ακέ, να βάζει το πόδι του σε σουτ του Γούιλσον και να αλλάζει την πορεία της μπάλας, στέλνοντας την στα δίχτυα του Κουρτουά.

Τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά με την Μπόρνμουθ να παίρνει μια τεράστια νίκη και να κάνει άλμα σωτηρίας και την Τσέλσι να κινδυνεύει άμεσα εκτός τετράδας.

Νιούκαστλ – Μπέρνλι 1-1

Η Νιούκαστλ έμεινε χωρίς νίκη για τρίτο σερί παιχνίδι, καθώς δεν κατάφερε να επικρατήσει ούτε κόντρα στην Μπέρνλι εντός έδρας, μένοντας στο 1-1.

Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι στο 34′ με τον Πόουπ να αποκρούει την εκτέλεση του Χοσέλου, αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με κεφαλιά του Λασέλς, έπειτα από κόρνερ του Κένεντι. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι Καρακάξες θα πάρουν το τρίποντο ο Βόουκς με κεφαλιά στο 85′ ισοφάρισε και έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό στην Μπέρνλι, η οποία μετρούσε τρεις συνεχόμενες ήττες.

Σαουθάμπτον – Μπράιτον 1-1

Κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού παραμένουν Σαουθάμπτον και Μπράιτον, οι οποίες έμειναν στο ισόπαλο 1-1, ένα αποτέλεσμα που δεν βολεύει καμία από τις δύο.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 14′ με το πέναλτι του Γκλεν Μάρεϊ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 64′ με τον Στίβενς, όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη, μένοντας για 12ο σερί παιχνίδι μακριά από τα τρίποντα.

Έβερτον – Λέστερ 2-1

Ο Θίο Γουόλκοτ «καθάρισε» για την Έβερτον κόντρα στη Λέστερ. Ο Άγγλος επιθετικός αρχικά άνοιξε το σκορ στο 25′ πλασάροντας ψύχραιμα, μετά από γύρισμα του Σίγκουρντσον και σχεδόν ένα τέταρτο αργότερα (39′) έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 71′ με πέναλτι του Βάρντι, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει από εκείνο το σημείο και μετά, με την Έβερτον να μειώνει την απόσταση της από τις Αλεπούδες στους τρεις βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι επέστρεψε στην αγωνιστική δράση δέκα μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του στο ματς της Ιρλανδίας με την Ουαλία, όπου και είχε σπάσει το πόδι του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ