Κρίσταλ Πάλας – Νιουκάστλ 0-2

Κρίσταλ Πάλας – Νιουκάστλ 0-2

Με τον Γουίλσον και τον Τζοέλιντον να σκοράρουν στα τελευταία λεπτά, η Νιουκάστλ «άλωσε» την έδρα της Κρίσταλ Πάλας και πήρε ένα υπερπολύτιμο «διπλό» στο Λονδίνο. Στο -4 από την τετράδα οι «καρακάξες»! 

Με τον Γουίλσον και τον Τζοέλιντον να σκοράρουν στα τελευταία λεπτά, η Νιουκάστλ «άλωσε» την έδρα της Κρίσταλ Πάλας και πήρε ένα υπερπολύτιμο «διπλό» στο Λονδίνο. Στο -4 από την τετράδα οι «καρακάξες»!

Το ματς

Καλύτερα ξεκίνησε την αναμέτρηση η Νιουκάστλ, καθώς οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις στο 6ο λεπτό με τον Τζοέλιντον, με την κεφαλιά του να καταλήγει λίγο πάνω από το δοκάρι. Επτά λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος φώναξε και πάλι «παρών», ωστόσο ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να βάλει μπροστά τις «καρακάξες» που ήταν πιο κινητικές μέχρι εκείνο το λεπτό.

Κάπου εκεί η Κρίσταλ Πάλας άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να ανεβαίνει συνεχώς επικίνδυνα. Ο Έζε ήταν η κύρια πηγή κινδύνου για τους γηπεδούχους, με τον Άγγλο να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ, ωστόσο ο Ντάρλοου εκτινάχθηκε εντυπωσιακά και έβγαλε σε κόρνερ. Λίγο αργότερα απείλησε ο Αγιού, με την μπάλα να περνάει αρκετά άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήρθε για τη Νιουκάστλ στο 42ο λεπτό, με τον Γκουαίτα να κερδίζει τον Τζοέλιντον σε τετ α τετ, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στο 0-0.

Η πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 54ο λεπτό, με τον Σλουπ να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 68′ ήταν η σειρά της Νιουκάστλ να απειλήσει, με την κεφαλιά του Γουίλσον να περνάει δίπλα από το δοκάρι. Η Πάλας πάντως πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μπεντέκε να συμμετέχει σε δύο καλές φάσεις της ομάδας, οι οποίες ωστόσο έμειναν εν τέλει ανεκμετάλλευτες…

Στο 80ο λεπτό ο Βέλγος επιθετικός είχε την καλύτερη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά στον αέρα, ωστόσο ο Ντάρλοου ήταν για ακόμη μια φορά εκεί, πραγματοποιώντας μια σπουδαία επέμβαση. Πέντε λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Νιουκάστλ δήλωσε και πάλι «παρών» αποκρούοντας το πολύ καλό σουτ του Κουγιατέ.

Η Πάλας έφτασε μια ανάσα από το 1-0 στο 85ο λεπτό, με τον Μπατσουαγί να μην προλαβαίνει για χιλιοστά τη συρτή σέντρα του Φαν Άνχολτ.

Ό,τι δεν μπόρεσαν οι επιθετικοί των γηπεδούχων, έκαναν εκείνοι των φιλοξενούμενων… Ο Γουίλσον κατάφερε στο 87ο λεπτό να δώσει το προβάδισμα στη Νιουκάστλ και να κάνει το 1-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τζοέλιντον διπλασίασε τα τέρματα των «καρακάξων», με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο» στο Λονδίνο και να φτάνουν στους 14 βαθμούς και στο -4 από την τετράδα!

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουαΐτα, Κλάιν, Φαν Άανχολντ, Νταν, Κέιχιλ, Κουγιατέ, Τάουνσεντ (66′ Ρίντβαλντ), Σλουπ, ΜακΆρθουρ (82′ Μπατσουαγί), Εζέ, Αγιού (66′ Μπεντέκε)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντάρλοου, Κλαρκ, Λιούις, Φεντερίκο Φερνάντεθ, Μανκίγιο, Σέλβι, Χέντρικ, Λόνγκσταφ, Ζοέλιτον, Κάλουμ Γουίλσον, Αλμιρόν (68′ Ρίτσι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ