Άρσεναλ – Γουλβς 1-2 (vid)

Άρσεναλ – Γουλβς 1-2 (vid)

Με έναν Ντάνιελ Ποντένσε βγαλμένο από τα καλύτερα όνειρα της, η Γουλβς «άλωσε» το «Έμιρείτς» (1-2) και βύθισε την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα. Μείωσαν στους τέσσερις βαθμούς από την κορυφή οι «λύκοι», στο -8 οι 14οι «κανονιέρηδες» που ψάχνουν τρόπους να συνέλθουν...

Το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα της Γουλβς πραγματοποίησε ο Ντάνιελ Ποντένσε, με τον Πορτογάλο να κάνει γιο-γιο την άμυνα της Άρσεναλ και να δίνει ένα σπουδαίο «τρίποντο» στους «λύκους». Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ήταν απολαυστικός στο «Έμιρεϊτς», έπαιρνε πρωτοβουλίες καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ζάλισε τους αμυντικούς των «κανονιέρηδων» ουκ ολίγες φορές και ήταν αυτός που σκόραρε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Νούνο που σκαρφάλωσε στην 6η θέση της βαθμολογίας και στο -4 από την πρώτη θέση!

Το ματς

Με υψηλή ένταση ξεκίνησε η αναμέτρηση, καθώς και οι δύο ομάδες έδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω! Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Χιμένες ωστόσο, επισκίασε τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον Μεξικάνο να συγκρούεται με τον Νταβίντ Λουίζ και να μένει αναίσθητος στο έδαφος.

Η Γουλβς έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Τραορέ, με τον Ισπανό να αστοχεί και τις δύο φορές και να μην εκμεταλλεύεται τις φάσεις. Ό,τι δεν κατάφερε ο Τραορέ, έκανε στο 27ο λεπτό ο Πέδρο Νέτο. Ο Πορτογάλος βγήκε κερδισμένος από την τραγική αμυντική λειτουργία της Άρσεναλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λένο, δίνοντας το προβάδισμα στους «λύκους»!

Η απάντηση της Άρσεναλ ωστόσο ήταν άμεση. Ο Μαγκαλιάες πήδηξε πιο ψηλά από όλους στη σέντρα του Γουίλιαν και με μια καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, μόλις τρία λεπτά μετά το γκολ των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Νούνο απείλησε ξανά επτά λεπτά αργότερα, με τον Λένο να φωνάζει «παρών».

Στο 42ο λεπτό ήταν η σειρά του καλύτερου ποδοσφαιριστή του αγωνιστικού χώρου να μιλήσει… Ο Ντάνιελ Ποντένσε εκμεταλλεύτηκε άψογα το ριμπάουντ στο σουτ του Νέτο, τσίμπησε την μπάλα με έναν «μαγικό» τρόπο πάνω από τον Γκάμπριελ και πλάσαρε άψογα τον Γερμανό τερματοφύλακα των «κανονιέρηδων», δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους «λύκους»!

Στο δεύτερο μέρος, η Άρσεναλ μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να ισοφαρίσει γρήγορα. Τόσο ο Ομπαμεγιάνγκ, όσο και ο Σάκα, αστόχησαν από πολύ πλεονεκτικές θέσεις, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να φέρουν το ματς και πάλι στα ίσα.

Η ομάδα του Αρτέτα κυκλοφορούσε καλύτερα, ωστόσο της έλειπε η τελευταία ενέργεια, με τον Πατρίσιο να μην ανησυχεί ιδιαίτερα…

Μάλιστα, λίγο έλειψε να μπει και τρίτο γκολ για την Γουλβς. Ο Ποντένσε πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ωστόσο ο Μπεγιερίν τον σταμάτησε την κυριολεκτικά τελευταία στιγμή, στερώντας από τον Πορτογάλο το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Η Άρσεναλ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα με τη Γουλβς να φεύγει με το διπλό από την έδρα της Άρσεναλ για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια!

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Λουίζ (46’ Χόλντινγκ), Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Τζάκα (81’ Λακαζέτ), Θεμπάγιος, Σακά, Γουΐλοκ, Γουίλιαν (65’ Νέλσον), Ομπαμεγιάνγκ

ΓΟΥΛΒΣ: Πατρίσιο, Σεμέδο, Μπολί, Κόαντι, Μάρσαλ, Μουτίνιο, Ντεντόνκερ, Τραορέ, Νέτο, Ποντένσε (70’ Νέβες), Χιμένες(14’ Σίλβα, 78’ Κίλμαν)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ