Η… εκτόξευση του Ντάνιελ Ποντένσε (vids)

Η… εκτόξευση του Ντάνιελ Ποντένσε (vids)

Ο Πορτογάλος κάνει φανταστική σεζόν και στο παιχνίδι με την Αρσεναλ ανάγκασε τον Μικέλ Αρτέτα να υποκλιθεί στο μεγαλείο του - Η πώληση του Ζότα, η εμπιστοσύνη του Νούνο Εσπίριτο Σάντο και η μετοχή του που ανέβηκε 5 εκατ. ευρώ σε 3 μήνες!

«Οταν σου παρουσιάζεται η ευκαιρία, άρπαξέ την από τα μαλλιά», λέει ο θυμόσοφος λαός και ο Ντάνιελ Ποντένσε το έκανε πράξη.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο στην αρχή της σεζόν, όταν πουλήθηκε ο Ζότα και σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζεται όλο και καλύτερος, έχοντας εξελιχθεί πλέον σε πρωταγωνιστή για την Γουλβς.

Αποκορύφωμα το παιχνίδι με την Αρσεναλ, όπου ήταν εντυπωσιακός και ανάγκασε τον Μικέλ Αρτέτα και τους ποδοσφαιριστές του να υποκλιθούν στο μεγαλείο του. Ο Ντάνιελ ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του στον αγωνιστικό χώρο του Εμιρέτς και οδήγησε τους Λύκους σε ένα σπουδαίο διπλό, που τους έφερε στο -4 από την κορυφή.

Ο Ποντένσε πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του απέναντι στους Λονδρέζους και έκανε τον προπονητή της Γουλβς να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση και να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος, για την επιμονή του η βρετανική ομάδα να αποκτήσει τον συμπατριώτη του. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός «ζάλισε» τους αμυντικούς των γηπεδούχων και σκόραρε το νικητήριο γκολ, δίνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στους Λύκους.

Ο Ιβηρας εξτρέμ αναδείχθηκε δικαίως ο MVP της αναμέτρησης, με τα στατιστικά του να αποδεικνύουν πως ήταν εξαιρετικός. Ο Ποντένσε είχε επτά κερδισμένες μονομαχίες, πέντε ανακτήσεις της μπάλας, τέσσερις επιτυχημένες ντρίμπλες, τέσσερις επαφές με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, δύο κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, δύο σουτ και φυσικά ένα πανέμορφο γκολ!

Δεν είναι μόνο το παιχνίδι με την Αρσεναλ. Ο Ποντένσε πραγματοποιεί εντυπωσιακή σεζόν, έχοντας αγωνιστεί βασικός σε όλα τα ματς της Γουλβς, εκτός από τον αγώνα με την Γουέστ Χαμ που δεν βρισκόταν στην αποστολή των Λύκων. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 9 αγώνες στη φετινή Premier League, έχοντας 2 γκολ και 2 ασίστ σε 661 λεπτά συμμετοχής.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SPORT TV (@sporttvportugal)

Πέρσι, στο δεύτερο μισό ο Πορτογάλος πραγματοποίησε συνολικά 13 συμμετοχές σε Premier League και Europa League, έχοντας 1 γκολ και 3 ασίστ σε 465 λεπτά. Τα νούμερά του ήδη είναι καλύτερα σε σχέση με πέρσι και αναμένεται να γίνουν ακόμα καλύτερα, σύμφωνα με την εικόνα που δείχνει ο Ντάνιελ Ποντένσε στο πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν.

Μεγάλο ρόλο στην «εκτόξευση» του Πορτογάλου έχει παίξει η πώληση του Ζότα στην Λίβερπουλ. Τον περασμένο Ιανουάριο όταν ο Ποντένσε συζητούσε για τη μεταγραφή του στην Γουλβς, αυτό που είχε ειπωθεί στην πλευρά του Πορτογάλου από τους ανθρώπους του βρετανικού συλλόγου είναι ότι τον θεωρούν ως το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ της ομάδας. Του είχαν πει επίσης ότι θεωρούν δεδομένη την πώληση ενός εκ των Ζότα ή Τραορέ και πως τον προορίζουν για βασικό. Λίγους μήνες αργότερα, ο Ζότα παραχωρήθηκε στη Λίβερπουλ, με τον Νούνο Εσπιρίτο Σάντο να ενεργοποιεί το πρότζεκτ «Ντάνιελ Ποντένσε» και τον Πορτογάλο να τον βγάζει ασπροπρόσωπο.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της «εκτόξευσης» του Ντάνιελ Ποντένσε και των εξαιρετικών εμφανίσεων που έχει κάνει μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν είναι η… μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Στις 30/7 το transfemarkt κοστολογούσε τον Ποντένσε 17 εκατ. ευρώ. Στις 13/10, όταν ανανεώθηκαν τα στοιχεία, η μετοχή του Πορτογάλου εκτοξεύθηκε στα 22 εκατ. ευρώ! Ανέβηκε 5 εκατ. ευρώ μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ζει το όνειρό του στην Αγγλία. Οσα έζησε στον Ολυμπιακό και οι εμπειρίες από τα μεγάλα παιχνίδια τον έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και αυτό αποτυπώνεται στους αγώνες της Γουλβς. Ο Ντάνιελ έμαθε να ζει υπό πίεση, να κάνει πρωταθλητισμό και πήγε έτοιμος στην Premier League για να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ