Μπέρνλι – Έβερτον 1-1

Μπέρνλι – Έβερτον 1-1

Η Έβερτον δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και η Μπέρνλι πήρε την ισοπαλία με 1-1 στο «Turf Moor» για την 11η αγωνιστική της Premier League.

Η Έβερτον είδε την Μπέρνλι να προηγείται μόλις στο 3ο λεπτό, κατάφερε να ισοφαρίσει στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή και έμεινε στο 1-1. Έτσι, έχασε και άλλο έδαφος από την κορυφή.

Η Έβερτον μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση με στόχο να πετύχει πρώτη γκολ και μάλιστα, γρήγορα. Ωστόσο, αυτό ήταν το μεγάλος της λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Μπέρνλι. Συγκεκριμένα, στο 3ο λεπτό, ο Άλαν έκανε κακή πάσα για τον Ντουκουρέ, ο Γουέστγουντ έκλεψε την μπάλα και ο Ρόμπι Μπρέιντι εκτέλεσε με δεξί σουτ εκτός περιοχής ανοίγοντας το σκορ στο «Turf Moor».

Τα «ζαχαρωτά» αντέδρασαν αμέσως σε αυτό το γκολ και συνέχισαν να πιέζουν ψηλά. Η μεγαλύτερη ευκαιρία τους, ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν ο Ριτσάρλισον οδήγησε εξαιρετικά την μπάλα μέχρι την αντίπαλη περιοχή, έκοψε στον Χάμες Ροντρίγκες και εκείνος με την σειρά στον Ιβόμπι. Ο τελευταίος έκανε ένα δυνατό σουτ, ωστόσο ο Νικ Πόουπ προχώρησε σε μία εξαιρετική επέμβαση.

Η πίεση της Έβερτον γινόταν όλο και πιο έντονη, με τον Νικ Πόουπ να αντιδράει με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε πιθανή απειλή. Ωστόσο, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρος, ο συνήθης ύποπτος, Ντομινίκ Κάλβερτ-Λιούιν έδωσε τη λύση. Ο Βρετανός επιθετικός είναι πιο «καυτός» από ποτέ και σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του, σε τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς.

Συγκεκριμένα, ο Άλαν βρήκε εντυπωσιακά τον Ριτσάρλισον με κάθετη μπαλιά, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ γύρισε με την μία την μπάλα στην περιοχή της Μπέρνλι και ο νεαρός φορ με κοντινή προβολή ισοφάρισε για την Έβερτον. Αυτό, ήταν το 9ο γκολ στη Premier League και το 12ο σε όλες τις διοργανώσεις.

Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος, η Έβερτον μπήκε με την ίδια ένταση για να φτάσει στην ισοφάριση. Από την αρχή της επανάληψης, τα «ζαχαρωτά» έψαξαν τον γκολ, όμως ο Άγγλος πορτιέρο της Μπέρνλι ήταν εντυπωσιακός.

Η Έβερτον δημιούργησε ευκαιρίες και έφτασε πολύ κοντά σε ένα τέρμα που θα ολοκλήρωνε την ανατροπή, όμως χωρίς επιτυχία. Μάλιστα, όσο περνούσε ο χρόνος τόσο μεγαλύτερη γινόταν η πίεση για τα «ζαχαρωτά», τα οποία ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη.

Ο 28χρονος τερματοφύλακας των γηπεδούχων πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του και κράτησε το 1-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Έτσι, τα «ζαχαρωτά» έχασαν για ακόμα ένα ματς βαθμούς και παρέμειναν στην 8η θέση με 17 πόντους ενώ η Μπέρνλι παραμένει στην ζώνη του υποβιβασμού με έξι.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Λόουτον, Μι, Ταρκόβσκι, Τέιλορ, Γουέστγουντ, Μπρέιντι (86’ Μπένσον), Μπράουνχιλ, Ροντρίγκες (75’ Μπαρνς), Γουντ, ΜακΝέιλ

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Γκόντφρεϊ, Κιν, Μίνα, Άλαν (89’ Τοσούν), Ντελφ (28’ Γκόμες), Ντουκουρέ (81’ Σίγκουρντσον), Χάμες Ροντρίγκες, Ιβόμπι, Ριτσάρλισον, Κάλβερτ Λιούιν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ